maandag 31 december 2018

Terugblik 2018


Meestal maak ik aan het eind van het jaar een overzicht van dingen die ik heb gemaakt in het afgelopen jaar. 2018 was voor ons wel heel bijzonder, in januari nog hopend dat we misschien kunnen vertrekken naar Zweden, en nu op 31 december wonen we er al 3 maanden. 

Toch maar even een overzichtje, zoals jullie gewend zijn. Dit keer met links naar de eerdere berichtjes, voor wie iets gemist heeft, en het leuk vindt nog eens na te kijken.

Een hoogtepunt op creatief gebied was natuurlijk het Lace Event van de Oidfa, waar ik twee dagen workshops mocht geven in Teneriffe-kant en naaldfrivolité en waar ik de nodige voorbeeldjes voor maakte.

 

Dit jaar maakte ik ook wat grotere projecten af waar ik al langere tijd mee bezig was, zoals het doeboek:


en het schootkussen, waar ik al heel veel plezier van heb gehad. Hij heeft al heel wat avondjes m'n spulletjes bij de hand gehouden terwijl ik zat te prutsen.


En een grote gehaakte deken, de Mandala Madness


In 2018 mocht ik ook weer een paar patronen testen, dit keer voor Naantje Knit de Bollenvelden en de Rozenknopjesomslagdoek 

 

Nog een paar 'bloemen' geborduurd van het project van Blomsterstuga naar botanische prenten, de fijnspar ende sneeuwklokjes:
Veel gehaakt afgelopen jaar

een vest en een mouwloos truitje
Twee omslagdoeken (Lost in time), en de Grinda, wat heb ik van allebei al veel plezier  gehad, ze hebben me al heel wat avondjes warm gehouden.

 

zoals dit paar lekkere polswarmers en snelle slofjes 

 


En kleine projectjes voor de feestdagen, zoals de kuikentjes en Vlad (nou ja, dat was dan weer wat groter, maar toevallig net voor Halloween af, tot grote vreugde van dochter).

 

en voor kerst gehaakt en viltpopjes gemaakt, een boskabouter

 En dit jaar eigenlijk heel weinig frivolité, een paar kleine projectjes, oorbellen en uiltjes:
Voor m'n toenmalige werk in het zorgcentrum een beleefkleed, samen met collega's

En wat techniek experimentjes, zoals Brugs Haakwerk.


'singlade bollar' nou ja eentje dan

En wat handigheidjes, zoals dit hoesje voor m'n 'oortjes'.


en een fijn hoesje voor m'n naaispulletjes, de marsma, elke reis is deze mee geweest, en regelmatig zat er nét dat ene dingetje in dat ik nodig had.


En natuurlijk spulletjes en speelgoed voor dochterlief, die afgelopen juli 4 werd. Zoals de pop naar het patroon Poppie, met later ook nog wat kleertjes.

 

en Hippie en Homespun Hannah (nou ja, dat is meer een sierpop dan een speelpop)

 

een draakje


en heel veel poppenkleertjes, die ik niet eens allemaal ga laten zien, een greep eruit, vooral voor de favoriete pop Sady, 1, 2, 3 en wat voor Barbie en andere popjes.

   

maar ook nuttige dingen, zoals een omslagdoek,  een poncho en een dekentje.

  

2019 wordt in elk geval weer speciaal, we beginnen direct met verhuizen naar ons nieuwe huis, waar we voorlopig hopen te blijven. Dan kunnen we ook weer meer deel gaan nemen aan het gewone (Zweedse) leven, dochter een schoolritme opbouwen, ik wat meer vrijheid om aansluiting te zoeken bij de 'lokale bevolking', misschien werk zoeken en/of van hobby werk maken. Want uit bovenstaande blijkt wel dat handwerken voor mij meer is dan een hobby, het is een passie die nog lang niet uitgedoofd is.

4 opmerkingen:

 1. Poeh zeg wat heb jij veel gemaakt het afgelopen jaar en het een nog mooier dan het ander. En ook nog geëmigreerd. Ik doe het je niet na. Ik wens je een heel goed 2019 in je nieuwe huis en land.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Das best heel veel wat je gemaakt hebt.
  Fijne jaarwisseling voor jullie en tot volgend jaar xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. HAPPY NEW YEAR 🔔🔔🔔🔔🔔 Love to see your work😃

  BeantwoordenVerwijderen
 4. A lot of beautiful work! Thanks for sharing it with us.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!