maandag 24 december 2018

Goede Kerst


Hier in Zweden wordt vandaag al Kerst gevierd, en dus hebben wij dat ook vast gedaan op de manier zo als ze dat hier gewend zijn. Gisteravond al naar een zangdienst geweest, gelukkig waren de teksten op de beamer, want al zijn sommige melodieën wel bekend, de woorden nog niet echt, zo kon ik toch al een beetje meezingen. Vandaag genoten van elkaars aanwezigheid, manlief was vrij van zijn werk. Wat extra aandacht voor de maaltijden, wandelen in de sneeuw, Kalle Anka (Donald Duck) kijken, cadeautjes onder de boom (nou ja, alleen voor dochter hoor, wat gekochts, maar vooral ook zelf gemaakt). Een wat luxer menuutje, met kaarsen op tafel. Eigenlijk heel eenvoudig, maar het voelde heel goed. Ook bijzonder, om met ons drietjes nieuwe tradities te maken. Dochter geniet, en dus wij ook.


De kerstgroep maakte ik naar het patroon van Erica Dietz, van het blog 5LittleMonsters. De eenvoud sprak me aan, maar terwijl ik ermee bezig was, kon ik het toch niet laten extra details toe te voegen, zoals de gezichten, baarden, het kindje in de kribbe wikkelde ik ook in een stukje katoenen tricot.


Er zijn nog meer figuren in het patroon, en er zijn nog een paar extra patronen, dus voorlopig kan ik hier nog wel even mee vooruit.

Ik wens jullie allemaal een heel fijne, goede en gezegende Kerst, en dat je dat mag vieren op een manier die bij je past!

3 opmerkingen:

 1. De allereerste keer Kerst vieren in jullie nieuwe vaderland.
  Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2019

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hebben jullie dan 3 kerstdagen in Zweden? Wat zal het bijzonder zijn dit jaar...
  Goede dagen met elkaar gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie ook fijne dagen en veel voorspoed in jullie nieuwe thuisland.
  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!