vrijdag 28 september 2012

Mandje


Dit project was al lang geleden gestart, in de vergeethoek geraakt, en in de vakantie weer opgepakt. In de vakantie vorderde ik er zo hard mee, dat ik het niet kon laten 'm nu ook maar af te maken. Het idee komt uit het boekje van Yoko Saito Basket made from cloth een Japans boek met een summiere engelse toelichting. De patroondelen en het idee heb ik gebruikt, het aan elkaar zetten heb ik op mijn eigen manier gedaan.


De bodem was een jaar geleden al af, maar de zijkantjes gingen zo traag dat ik de moed een beetje verloor. Voor de grote zijkanten heb ik dan ook zelf een quiltpatroon getekend dat iets sneller te doen was.


De grootste uitdaging was het in elkaar zetten. Er zit namelijk een middenschot in waar ook het hengsel aan vast zit. Dat geeft structuur en stevigheid, maar oef wat een klus. Voor de binnenkant had ik namelijk ook een vrij stevig stofje gebruikt, die er zo mooi bij kleurt, maar wel een beetje érg stevig was. Ik heb weinig kunnen doen zonder vingerhoed. Soms vergat ik die, en na 3 steken greep ik 'm dan toch gauw weer!


Woensdag zag het mandje er nog zo uit. Daarna ging het hard! Om de klepjes mooi te laten vallen moest er toch een soort van sluiting komen. Na wat graven in de voorraad kwam ik tot dit:


De klepjes hebben elk een andere (zelfgetekende) bloem en een stukje van het gevlochten patroon dat de kleine zijden ook hebben. Deze kant heeft een soort van tulpje, de andere kant een soort van zinnia-achtig iets.


Altijd lastig om via foto's een idee te geven hoe groot (in mijn geval meestal hoe klein) iets is. Gelukkig kreeg ik daar spontane hulp bij:


Vanuit de struiken waar hij graag ligt, sprong hij spontaan erbij - snel foto maken dan, hij is ook zo weer weg!


Ik ben er in elk geval wel blij mee, ik wil er kleine naai/quilt benodigdheden in gaan doen, vingerhoed, draaddoortrekker, dat soort spulletjes, dan hoef ik niet van te voren precies te bedenken wat ik nodig heb, maar kan ik gewoon het mandje mee grijpen en heb ik alles bij de hand.12 opmerkingen:

 1. Wat goed van je dat je dit mandje hebt afgemaakt. Hij is prachtig geworden en ik wens je heel veel gebruiksplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw erg leuke mand geworden Ziet er inderdaad prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh wat een schattig mandje heb je gemaakt.
  Ook die oorbellen zien er prachtig uit

  groet, Lilly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er heel erg leuk uit en is altijd handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Corina,
  Prachtig, het mandje, ook erg handig denk ik....
  Je oorbellen zijn ook erg mooi.
  Lieve groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een enig werkstuk! Je moet er maar op komen om zoiets te quilten...
  Je schrijft zo leuk en herkenbaar, ik voelde de naald in m'n vinger prikken, o ja dan wil je een stevige stof maar dan heb je de narigheid weer dat je naald er zo slecht doorgaat...
  Gezellig dat de poes weer op de foto mocht en het is maar goed dat hij niet ìn het mandje past, anders wist ik het wel...

  Fijn weekend, groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig mandje!
  Ik vroeg me al af hoe groot het zou zijn, maar daar kwam al hulp opdagen! :-).

  groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk mandje en mooie stof. Ik heb ook nog even je mooie hangertjes bewonderd die je hebt gemaakt. Prachtige sieraden heb je zo. Je vest is ook heel mooi geworden.
  Fijne zondag, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een werk is dat geweest, maar het is wel heel leuk geworden!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!