maandag 3 december 2018

FotoblogjeNog wat foto's van vorige week, deze is nog van vorig weekend.


Het werd ineens heel mooi weer, wel heel koud, maandag en dinsdag -12 tot -14 's nachts en ook overdag niet boven het vriespunt. Prachtige rijp op de bomen, wat een wonderbaarlijke sprookjeswereld.Zo gaaf hoe licht het was ook 's ochtends al, hier nog met de maan zichtbaar, en hoe dan heel geleidelijk de zon steeds verder tevoorschijn schuift.
En het waaide weinig, dus ook al was het dan ver onder 0, het voelde helemaal niet zo koud. Wel lekker warm aankleden natuurlijk, vooral de sneeuwlaarzen waren fijn om de voeten warm te houden.


Woensdagmiddag begon het al te betrekken, nu werd het minder koud, maar het voelde kouder omdat het een beetje sneeuwde.Na deze prachtige luchten, sloeg het om, donderdagochtend begon met ijsregen.


Het was nog zo koud dat de regen gelijk bevroor, de 'grüssvägen' werd spekglad van een dikke laag ijzel, en de druppels die je hier aan de takken ziet zijn ijs.
Lekker glibberen en doen alsof je schaatst!


Behalve op het pad, was er goed te lopen en we zijn wel even het bos in geweest. Even eruit, nu we niet met de auto op pad konden. Een heel stuk donkerder zonder het wit van ijs en sneeuw.

Zaterdag was het al weer 3 graden boven 0 en in de loop van de dag verdween de ijslaag op de weg. De asfalt wegen waren overigens wel prima te berijden. 's Ochtends ging ik nog even alleen het bos in (met veiligheidshes voor het geval er jagers waren), en op ca 50-75 m voor me stak mevrouw eland over op enige afstand gevolgd door haar kalf. Wat is zelfs die groot, en wat dreunt de grond onder hun voetstappen als ze zo in die soort van telgang langs komen, en wat leggen ze zo snel grote afstanden af. Helaas geen foto's, maar wat was dat gaaf!

3 opmerkingen:

 1. Wat verlang ik naar de winter bij het zien van je foto's! Alles is daar bij jullie zo puur en sereen...
  Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's en wat is de natuur toch mooi. Zo koud, lijkt me heerlijk, maar ik weet dat je ook wel weer na een poosje verlangt naar mooier en warmer weer. Ga je ook werken of blijf je voorlopig thuis met je dochtertje? Gewoon nieuwsgierig hoor 😦

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor het delen van deze mooie foto's. Ik geniet mee op afstand vanuit mijn warme huis.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!