dinsdag 11 december 2018

Haken voor Kerst


Tja, Kerst leeft hier in Zweden heel erg, ik heb het altijd heel leuk gevonden, houd ook wel van het traditionele, of zelfs kneuterige. En nu ik niet zo veel om handen heb, heb ik me dus maar gestort op kerstmaaksels. Wel een uitdaging, omdat ik slechts een fractie van m'n hobbyspullen hier heb, dus het is steeds puzzelen wat ik kan maken met wat ik heb. Nu wordt wol hier goed verkocht, dus heb ik toch ook maar een paar bolletjes aangeschaft, o.a. bij de Rusta.

De Jultomte (kerstkabouter) van de bovenste foto is naar hetzelfde patroon als ik in september gebruikte voor het afscheidscadeautje van onze leraar Zweeds. Het patroon van Marieke vind je HIER, met het verhaal over de achtergrond van de Jultomte (die je hier ook in de decoraties overal ziet, naast de meer amerikaanse kerstman) en recept voor de rijstepap waar hij gek op zou zijn. Die koop je hier ook trouwens in een soort van plastic worst, en lijkt heel erg van smaak op zelfgekookte, veel lekkerder dan die uit pakken in Nederland.


Ook via Pinterest kwam ik op het blog 'In the Yarn Garden', met heel mooie patroontjes, zoals van deze paddenstoel, zelfs met sporen aan de onderkant. Het patroontje (in het Zweeds) vind je HIER of in het Engels HIER. Ik heb het Zweedse patroon gebruikt. Voor beide projecten gebruikte ik Ulla Garn (van Rusta)


En lekker traditioneel, een gehaakt hartje, van Drops Design. HIER vind je het patroon, en vergeet ook niet verder te kijken op die site, vele mooie patronen en patroontjes, ook gewoon in het Nederlands, met als elk jaar weer de Kerstkalender, met leuke kerstprojecten. Hij viel wat groot uit, daarom heb ik het ophanglusje weggelaten.

5 opmerkingen:

 1. Je bent in ieder geval lekker bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I love them all and the Santa is super cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja gezellig toch, zo bezig zijn voor de kerst en genieten van de donkere dagen, ik moet nog een paar daagjes werken en dan ga ik ook lekker genieten :)
  Veel plezier, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi die hartjes! Ik heb ze twee jaar geleden in een loppis gekocht, toen waren we voor de eerste keer in Zweden. Wat leuk dat ik je blog ontdekt heb.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!