zondag 30 december 2018

Poppenkleren en cavia's


Voor Kerst maakte ik wat poppenkleertjes voor dochter, ze vindt ballerina's leuk, dus deze jurk moest ik wel maken van het garen dat ik over had van haar poncho. Het patroon had ik op Ravelry al eens in mijn lijstje gezet en is daar gratis de downloaden (in het Engels). Ik heb wel wat kleine aanpassingen gedaan voor een betere pasvorm.


Van een nog mooi maar te klein onderbroekje van dochter maakte ik een broekje, en grappig genoeg past die beter dan het originele broekje dat ze aan had toen we haar kochten.


Een te klein hemdje nam ik in tot nachtpon voor Sady. En een te kleine sok werd een jurkje voor Sady's pop.


Ze kreeg van oma nog een pop die ze Rosie noemt, in dezelfde maat voor we naar Zweden vertrokken, en die past dus ook dezelfde kleertjes. Hier ook allebei met een cavia, een gehaakt en een van vilt, een grote wens van dochter... wie weet straks als we gesetteld zijn.


De gehaakte babycavia, patroontje ook weer gevonden op Ravely en misschien leuker met veiligheidsoogjes ipv geborduurde en meer kleurtjes, zoals in het voorbeeld. (Maar dat staat niet beschreven, dus vond ik dat ik eerst een effen moest maken om te zien hoe het werd, en toen was er geen tijd meer voor een tweede met kleurtjes, wie weet doe ik dat nog eens...)En nog even in context om een idee te geven van hoe klein hij is, gehaakt op 2,5 mm naald.


Die van vilt is een maatje groter, en zou volgens de beschrijving precies zo groot zijn als een baby cavia. Ik had geen pluche om 'm van te maken, maar van vilt ging het ook goed. Het patroontje vond ik via Pinterest en komt van een Duitse cavia site.

2 opmerkingen:

  1. Wat een verwennerij. Kunnen de poppen ook weer in het nieuw door het leven. En heel slim gedaan dat broekje en nachtjaponnetje. Ik vind in die kleine maand tricot altijd een verschrikking om te naaien.
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schattige kleertjes voor de poppen. En de cavia's zijn heel erg goed gelukt.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!