woensdag 31 januari 2018

Doeboek klaar


Afgelopen weekend dit project afgerond! Het doeboek is klaar, in 2016 al aan begonnen, maar gelukkig vindt dl het nog steeds leuk en verzint ze nog veel meer mogelijkheden dan ik zelf had bedacht, zo leuk. Hier een overzichtje van de pagina's:
Het laat wat lastig zien zo, omdat de pagina's interactief zijn, en je op deze manier niet alles kunt zien wat er kan. De eerdere pagina's kun je nog terug vinden via het label 'doeboek' onderaan het berichtje, daar vind je wat meer uitleg over hoe de pagina werkt.

Alleen de laatste pagina, de sneeuwpagina vind je daar nog niet. 


Leeg ziet die er zo uit, het zeehondje glijdt op z'n sleetje langs het lintje naar beneden (en omhoog, knap hè). Het boompje heeft drie haakjes om iets aan te hangen, en in het midden een metalen plaatje waar magneetjes op kunnen. In de lucht boven de zeehond zitten drukknoopjes voor sneeuwvlokken. Rechts zit een strookje klittenband voor een sneeuwpop. In de sneeuw een extra vakje om losse onderdelen op te slaan. Hier de losse onderdelen:


En helemaal vol ziet het er ongeveer zo uit:


Bij het boek hoort ook een tasje, waar het boek in kan. Zo raken losse delen minder makkelijk kwijt, en kan hij makkelijker onderweg gebruikt worden, als we er zijn, hoeft niet alles netjes opgeruimd, kan het ook even snel in de tas gestopt.


Ik heb in elk geval heel veel plezier gehad bij het verzinnen (met inspiratie van Pinterest/Instagram, zoek op quietbook of busybook) en het maken. (Ik heb wel ideeën gebruikt, maar alles zelf getekend, behalve de pelikaan die van een kleurplaat was.) Dl heeft ook tijdens het maken al plezier gehad met de losse pagina's. De vingerpopjes laat ze ook door het hele boek reizen, het olifantje bijvoorbeeld laat ze water opzuigen bij de pelikaan om dat weer uit te spuiten bij de groententuin. Dat had ik nou nooit verzonnen! Er zijn weinig projecten waar ik van zeg dat ik er trots op ben, maar dit zou er best eens een kunnen zijn.

6 opmerkingen:

 1. This children's book is so very wonderful, you did and excellent job😄 love Noahs ark and the garden💟all of this is fantastic! Hugs from Carollyn 🌻😊💖🌹

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, your activity book is wonderful! Well done.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, wat een leuk idee, ook van Dl om de olifant water op laten zuigen voor de groente ;-)
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt op al je creaties trots zijn hoor, en op deze mag je super trots zijn!
  Wat heb je dit gaaf gemaakt, vol met details en mogelijkheden. Heel origineel ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg leuk!!
  Geweldig dat ze er zoveel bij verzint!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een woord GEWELDIG!!!
  Staat garant voor heel wat uren speelplezier.
  Super mooie gemaakt, terecht dat je trots bent.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!