Workshops


Nieuws:


Sinds oktober 2018 woon ik in Zweden, dit wil niet zeggen dat ik geen workshops meer kan geven. Ik kom natuurlijk wel af en toe in Nederland, dus wie weet kunnen we toch wat afspreken als je zelf voor een groepje/locatie zorgt. Ik sta zeker open voor lesgeven in Nederland! Of misschien doe je wel een reis Zweden met een groepje (handwerk)vriendinnen, intussen weet ik heel wat mooie plekjes in de buurt en ook waar je bijzonder handwerk kunt zien en waar de leuke handwerkwinkels zitten. Van harte welkom!


Workshop frivolité

Je leert de basisknoop en die toepassen in ringen en bogen, picots en bevestigingen. Er is keuze uit naaldfrivolité en het traditionele frivolité met een spoeltje/schuitje. Uiteraard wordt het gelijk een werkstukje. De kosten voor een middagworkshop zijn 15 euro per persoon, inclusief materiaal, en de workshops op locatie gaan alleen door bij minimaal 3 aanmeldingen, bij mij thuis is het geen probleem als er minder zijn. Zijn er meer dan 6 aanmeldingen dan kijken we naar de mogelijkheden. Ik houd de groepjes graag klein, zodat elke deelnemer de aandacht krijgt die ze verdient. De workshops worden gegeven of in Zweden bij mij thuis, of we zoeken een locatie ergens in de Betuwe.

Diverse malen heb ik intussen workshops gegeven in Delft. (Atelier Kleurrijk Vilt)


Wil je met een eigen groepje frivolité komen leren, dan kan dat natuurlijk ook, datum en tijd is dan in overleg vast te stellen. Of nodig me uit om naar jullie toe te komen! Ook leuk voor jonge meiden om sieraden of applicaties van frivolité te maken...


Meld je aan door een mailtje naar: handwerktuin[at]gmail.com (de [at] vervangen door het apenstaartjes-teken)

 Overig
Er bestaan vage plannen in de richting van workshops oude handwerktechnieken (zoals guimpehaken, macraméhaken en dergelijke). Heb je belangstelling, of heb je iets op dit blog gezien wat je graag eens voorgedaan zou hebben, mail me dan voor meer informatie, een afspraak of prijs via handwerktuin[at]gmail.com.


Eerdere gegeven workshops:
- Naaldfrivolité (o.a. in Haalderen, Bemmel, Delft, en op het OIDFA-event in 2018 in Zaandam)
- Frivolité met spoeltjes (o.a. in Haalderen, Bemmel, en Delft)
- Teneriffe lace (OIDFA-event 2018 in Zaandam)
- Naaldvilten (o.a. in Maurik, Beusichem, Dodewaard en Culemborg)
- Natvilten (o.a. in Dodewaard, Maurik)