zaterdag 22 december 2018

Wit


We kunnen wel vrij zeker zijn dat het een witte Kerst zal worden hier in Zweden, overdag dooit er wel eens wat weg, maar ook bijna dagelijks valt er weer wat bij. En al dat wit, maakt de donkere dagen zo'n stuk lichter, dus ik ben er heel blij mee!


Het is zo prachtig mooi waar we nu wonen, en op zich ben ik soms ook bang dat we dit gaan missen als we verhuizen. Maar eerlijk is eerlijk, het is toch ook fijn om niet eerst 5 tot 9 km spekgladde grusvägen af te moeten glibberen voor je op redelijk berijdbaar asfalt bent (en dan nog nergens bent). Dan is in het dorp wonen toch wel een stukje gemakkelijker.Geniet er wel dagelijks van, soms overdag met dochter, en als dat niet lukt, 's avonds nog even in het donker, telefoon met zaklamp mee en genieten van de sporen, zo grappig zoals je nu een beeld krijgt van wat er allemaal rondloopt in het bos waar je nooit een glimp van opvangt.


Hoewel, soms wel, en kun je zo uit het keukenraam zien hoe vriendje vos ongehaast wat speurt en scharrelt. Minutenlang staan kijken en genieten samen met dochter, tot hij weer in het bos verdween. We hadden ons al verbaasd over de vele 'hondensporen', mis dus. Maar spitsmuis lust hij ook niet zo te zien.

Gisteravond zag ik naast de vossensporen nog grotere kattensporen... thuis even speuren op internet leverde de bevestiging, de buurman had gelijk, er loopt inderdaad een lynx rond hier. Gaaf idee, al verwacht ik niet dat we 'm ooit zullen zien.


Zon komt op om kwart voor 9 ongeveer, en gaat om half 4 zo'n beetje onder. Dus vanaf drie uur wordt het wel donkerder al. Zo blij me de sneeuw. Dan maken we het gewoon binnen gezellig. Tegelkacheltje aan (is ook wel echt nodig voor de warmte), lichtjes aan...ook weer genieten.7 opmerkingen:

 1. Ontzettend leuk om door die sneeuw te ontdekken welde dieren er om je heen wonen. Mooie foto van de vos en ook nog een lynx! Goed op je eigen poes passen....
  Wat een ondere wereld is er te ontdekken! prettige Kerstdagen samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo is het voor ons lezers ook een mooi witte kerst sfeertje. Heel bijzonder al die sporen! Tof dat we mee kunnen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel erg mooie omgeving, net sprookjesland!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Winter wonderland maar hier heel zacht buiten fijne kerst

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker even mee genoten van jullie sprookjesland! Een witte kerst kunnen wij wel op onze buik schrijven, hier veel regen en al wat hogere temperaturen in aankomst...
  Ik kijk nog maar even extra vaak naar je foto's voor het winterkerstgevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat een mooie omgeving, ja volgens mij krijgen wij geen witte kerst, tenzij jij natuurlijk wat sneeuw hierheen stuurt ;) Hele fijne, gezellige en warme kerstdagen, geniet ervan :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig die sneeuw hoewel het ook in Zweden wel eens lastig zal zijn. Bijzonder zo'n eerste kerst in een ander land.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!