donderdag 6 december 2018

Kerstkleedje
Een paar weken terug liet ik HIER zien dat ik een borduurpakketje bij de loppis in Tranemo vond. Het zag er toen zo uit:


Zover was het geborduurd, en hoewel niet alles exact op de juiste plaats was gemaakt, ben ik er gewoon mee verder gegaan. Het was apart garen, van 4 draadjes linnen (denk ik) die ik moest splitsen en met 3 draadjes borduren, bij de takjes ook een paar delen in twee tinten tegelijk. In het rondje in het midden bleek een foutje te zitten, waardoor de plaatsing van de hartjes niet helemaal klopte. Het was even puzzelen om de dennentakjes op de juiste plek te krijgen daardoor, maar nu valt het helemaal niet meer of dat het niet exact symmetrisch is.


Het borduren had ik wel redelijk snel gedaan, was ook leuk om te doen. Maar het duurde even voor ik me aan de afwerking kon zetten. Eerst uitpuzzelen hoe groot ik de zoom zou maken, en van 3 kanten iets afknippen zodat die aan alle kanten hetzelfde werd. Ik heb hier even geen naaimachine, dus met de hand gezoomd.


Toch een mooi kleedje op tafel met Kerst (want er is slechts 1 doosje kerstspullen meegekomen hierheen).


6 opmerkingen:

 1. Wat een mooi kleedje, ik ben gewoon jaloers! Ik houd zelf erg van dat beetje strakke, scandinavische design. En dat je dat dan zomaar ergens vind. Wat een bof.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is prachtig geworden, je hebt er een beeldig kleedje van gemaakt. En die amarillis belooft ook mooie bloemen...
  Echt een feestje op tafel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zo kerst kleedjes ik had er vroger veel meer waar ze gebleven zijn ??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gelukt hoor en zo heb je toch nog wat kerstversiering in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi kleedje, heel mooi voor Kerst!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!