zaterdag 8 december 2018

Kerst versieringen


Daar had ik me stiekem wel op verheugd, ik had slechts 1 doosje kerstversiering meegenomen naar ons tijdelijke huis waar we tot januari wonen. De rest zou ik dan wel kopen op kerstmarkten of zelf maken. De boom was niet zo moeilijk als je in het bos woont, altijd een beetje groter dan je denkt ha ha. Ik realiseer me nu dat ik er nog geen goede foto van gemaakt heb, houd je dus te goed...


Wel een foto van het kleine boompje, voor het poppenhuis. De voet kleide dochter zelf van PlayDoh.


Op Pinterest staan ideeën genoeg over wat te maken. Het boompje op de eerste foto is eigenlijk min of meer toevallig, ik had 4 boompjes geknipt uit vilt, maar heb er slechts 3 gebruikt om een kerstboompje voor in dochters poppenhuis te maken, het resterende boompje voorzien van een restje zelfgevilt vilt met een paar sterretjes erop geborduurd, met een beetje inspiratie van deze pin. Het hertje/rendiertje was naar een schetsje op Pinterest.

Nu heb ik toch ook maar een doosje ballen (gewoon goedkope van plastic, maar wel mooi) gekocht, omdat we nu de boom op de grond moeten zetten (deed ik nooit) en de katten niet vertrouw. Daarom ook maar een katje gemaakt voor in de boom, kleurkeuze is van dochter. Deze is niet van vilt, maar van katoen.


De pin waar deze patroontjes vandaan komen, ben ik ff kwijt. Dat vind ik dan gelijk ook het grootste nadeel van Pinterest, je ziet van alles zonder de bedenker credits te kunnen geven daarvoor. Genoeg leuke ideetjes gevonden en een apart bordje gemaakt voor kerst om te ze verzamelen, niet alleen om zelf te doen, maar ook om met dochter te kunnen doen. Ben je benieuwd wat erop staat, of zoek je nog inspriratie? HIER is de link.

1 opmerking:

  1. Leuke versieringen en goede tips en links. Je komt nu wel heel makkelijk aan mooie kerstbomen 🤗
    Fijne zondag

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!