maandag 5 september 2022

Augustus tuin en schilderwerk

 

Ik geniet enorm van het perk dat we maakten in de voortuin. Vorig jaar waren de meeste plantjes nog klein of net verplant en hadden het moeilijk, maar nu wordt het steeds mooier, en de bloei volgt elkaar heel mooi op, precies zoals ik het graag heb. Die prikneusjes bleken een geweldige aanvulling.

Met de zonnehoed had ik in Nederland nooit veel succes, kennelijk worden die niet blij van kleigrond, maar hier is het meer zand, en dat bevalt duidelijk beter. Heel blij dat deze impuls aankoop van vorig jaar terug komt en net zo mooi bloeit als toen. (foto's van begin augustus)

Misschien zag je op de eerdere foto's nog de steiger op de achtergrond, intussen zijn we klaar met het schilderen van de voorkant. Nou ja, op het kozijn en de aanbouw na dan... Hier waren we nog bezig, zoveel beter met een een witte dakgoot in plaats van bruin/grijs...




Ik wilde nu eens goed m'n best doen en proberen de amaryllissen over te houden. Dus nu heb ik het hele zooitje buiten gezet, en dat levert weer verrassingen op. Wat maakt het uit dat ie met Kerst bloeide, ik geniet er nu ook van!


Deze foto is van 11 augustus, intussen is een tweede knop open (en deze uitgebloeid).


Tafel gedekt voor een meeting met de boekenclub...


En de voorkant (op het kozijn na) klaar geschilderd, nieuw wit, meer wit rond de deur, dakgoot en regenpijpen mee wit en vers geel...


Zo zag het er 4 jaar geleden uit (lijkt minder donker en afgeleefd door de sneeuw), denkt dat jullie het verschil wel zien!



15 augustus


Even testen hoe deze camera zich gedraagt bij avond wolkenluchten...




Waarom graaft de hond daar, en waarom groeien daar nu deze roze zwammen?


Ze hebben het een beetje moeilijk door de steiger, maar ze doen het er niet minder om.


Scharrel je even zonder hond in de tuin, dan komt de kat gelijk...




De vlinderstruik die ik vorige zomer van mijn zusje kreeg was flink ingevroren, maar haalt het fantastisch in!




Hier is de steiger eindelijk weg, tijd voor opruimen!


En nu het niet meer zo heel warm is, maar nog wel mooi weer, gaan we dit stuk verder onder handen nemen...



De bloemenbommen de freesia's die ik van m'n schoonmoeder kreeg, hadden het wat moeilijk door een buurtkat die er steeds in groef, maar een aantal planten overleefden.



Nog steeds bosaardbeitjes snoepen.




Zo blij met de vlinderstruik!



En de tweede bloem van de amaryllis.




En ook de vlinders vinden de struik, met dank aan dochter voor de foto's.


Eind vorig jaar vanuit de pot verplant naar de border, behoorlijk bevroren, maar hij overleefde toch en kreeg het zelfs nog voor elkaar om een bloem te maken.



Hier gaan we nu weer aan de slag, we hebben een vierkantje om de zonnewijzer, dus nu komt er ook een vierkant om de rhodondendron.


Maar tevreden met hoe het huis en de tuin al is opgeknapt... Nu de border bij het huis weer bijwerken en de taxus snoeien nu ik er weer bij kan... en daar is het nu nog heerlijk weer voor.

4 opmerkingen:

  1. Een fijn plekje en het wordt steeds mooier :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie zijn lekker bezig, wat is het huis mooi geworden. De tuin doet het ook goed. Wat leuk dat jullie een boekenclub hebben. Lees je dan in het Zweeds? Nog veel succes met al jullie plannen. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker lees ik in het Zweeds! We zijn wisselend bij een van de leden thuis en steeds kiest een van de leden een boek.

      Verwijderen
  3. Geweldige natuur en jullie tuin wordt prachtig. Maar ook jullie huis wordt nu dus opgeknapt, mooie kleur geel! Groeten en een fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!