maandag 22 juli 2013

Zussen project


Afgelopen vrijdag bezocht ik samen met mijn zusje Willeke de borduurwinkel In-X-tenzo in Velp (bij Arnhem) - wow wat keken we onze ogen uit daar zeg, prachtige stoffen, garens en patronen. En spontaan vielen we allebei als een blok voor hetzelfde patroon dat we daar in twee versies bewonderden.


Het is een patroon van Papillon Creations en heet Castles in the Air, oftewel Luchtkastelen. Het patroon schrijft een paar kleuren voor, de rest mag je zelf invullen, en er zijn verschillende elementen in het patroon waarbij je zelf kunt kiezen wat je borduurt. De basis is dan wel kruissteekjes, er zit een enorme diversiteit aan speciale borduursteken in, kraaltjes, metallic garen...


Dus na dat inspirerende bezoekje doken we in onze borduurgaren voorraden en kwamen op deze kleuren, Willeke blauw/paars/roze en ik ging (niet heel verrassend) voor de warme herfsttinten. De pauwen in het patroon kostten me nog wel wat hoofdbrekens, ik koos een groenig blauw en groenig grijs om die kleuren toch soort van acceptabel te maken. We zullen wel zien hoe het uitpakt...


Het patroon bestaat uit 24 delen, we hopen elke maand een deel te borduren, samen of ieder apart, zodat er wel vaart in blijft en we dan over 2 jaar klaar zouden kunnen zijn. Nou ja, of het lukt of niet... hier ga je rond de 20e van de maand updates zien van ons borduurwerk, beide kleuren/varianten dus.

En mocht je je vervelen met die warmte - de website van de genoemde borduurwinkels heeft zeer inspirerende freebies!

9 opmerkingen:

 1. Wat leuk om het samen met je zusje te gaan borduren. Bij de vorderingen laat je dan ook van haar zien? Ben erg benieuwd 2 verschillende kleuren maar wel hetzelfde patroon!
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk om samen hetzelfde te maken en toch ieder zijn eigen toets eraan te geven! Ik ga zeker blijven komen kijken om dit project te zien evolueren, prachtig! Bedankt voor de tip!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wenn ich das so sehe, dann bekomme ich auch wieder Lust zu sticken.
  Liebe Grüße
  Sanni

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooooooi!!! De floral version is prachtig
  Groetjes
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk project om samen aan eenzelfde borduurwerk te werken. Leuk voor ons om jullie vorderingen te volgen en te zien hoe jullie het borduurwerk invullen qua kleuren en borduursteken.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi patroon en wat een mooi eerste blok hebben jullie gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat jullie op hetzelfde patroon vielen. Mooie beginnetjes al. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk project! Enig om het patroon naar eigen idee in te vullen!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!