woensdag 16 mei 2018

Hollandse bollenvelden


Zo heet het nieuwste patroon van Nana Seijlhouwer (NaantjeKnit). En ik mocht testbreien! Het is zo'n mooi patroon, met veel afwisseling. Er zaten voor mij ook best wat nieuwe technieken in, maar die worden in het patroon zo goed uitgelegd dat ik geen andere bronnen hoefde te raadplegen om het voor elkaar te krijgen.


Je kunt kiezen uit een korte of een lange versie. Nu draag ik in de praktijk niet zo vaak lange shawls dus koos ik voor de korte col versie. Ook voor het afwerken worden er meerdere opties gegeven. Ik koos voor de bredere bies met 7 knopen.


Ik gebruikte een kleur meer, omdat ik van het roodbruin niet genoeg had (en dat voor het begin al zag aankomen) heb ik ook de witte erbij gepakt. Het gemêleerde garen is van Soxx, het groene van Phildar en de witte en roodbruine waren restjes zonder label.


Ik vond het super leuk om te doen, veel afwisseling, veel ontdekken wat de kleurencombinaties gaan doen. Afwachten hoe het verkleurende garen zal uitpakken, nieuwe patroontjes uitproberen, ook voor het eerst kantwerk met kralen gemaakt.


Je vindt het patroon op Ravelry, hier is de LINK.

New pattern from NaantjeKnit, called Hollandse Bollenvelden (Dutch flower bulb fields), I was allowed to testknit. Pattern available on Ravelry, see link above.1 opmerking:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!