woensdag 20 maart 2019

Vilt


Het patroon kreeg ik al jaren geleden van de ontwerpster zelf, van Gera van Septemberspring. Ik was er heel blij mee, en omdat het de perfecte combinatie was voor mij, ik houdt van textiel én van tuinieren, begon ik gelijk. Ik maakte toen het zakje viooltjes zaad, het handschoentje, en een beginnetje aan het schepje. De rest had ik wel geknipt, maar om de een of andere reden kwam het er niet meer van. Je ziet het, nu is het eindelijk af. En had ik er toch weer veel plezier van om het te maken. Dank je wel Gera voor je prachtige en zorgvuldige patroon, de details kloppen altijd van haar ontwerpen.



Buiten was het slecht weer, en nu dit af was en een plekje had, kreeg ik zin nog meer vilten figuurtjes tevoorschijn te halen. In ons oude huis stonden ze op zolder, en dat was een hele operatie om ze er af te krijgen met een peuter die dan ook mee wilde en voor wie ik het toch altijd wat gevaarlijk vond die vlizotrap met het open gat boven. Nu staan ze in een vaste kast op de bovenverdieping, en kunnen we er dus weer goed bij.


Moet alles nog wel weer uitzoeken, alle seizoenen en thema's zijn door elkaar geraakt en sommige dingen hebben ook wel wat aandacht nodig. Maar het was leuk weer een seizoenstafel te maken. De sneeuwklokjes mochten nog meedoen, ze bloeien nog steeds in de tuin.


En toen kwam ik dit arme ding ook nog tegen, een magneetje in een zonnetje, een poging tot een eigen ontwerpje. Hmm... niet echt blij mee. Gooi ik het weg? Of probeer ik er iets van te maken waar ik wel blij van word?


Dochter stemde gelijk voor die laatste optie en nu hebben we een zonnig zonnetje op de diepvries.


4 opmerkingen:

 1. I love everything and makes me happy😄 those pictures are wonderful 🌹

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellige tafel is het zo. Erg mooi allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je alle seizoentafel figuren weer op en bereikbare plek hebt staan. Rustig aan alles uitzoeken en dan kun je weer genieten van je seizoentafel in huis.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!