donderdag 14 maart 2019

Varberg


Een bezoekje aan Varberg stond al geruime tijd op het wensenlijstje, en afgelopen week met mijn zusje kwam het er eindelijk van. Varberg ligt ook aan de kust, wat verder naar het noorden dan Halmstad waar we eerder die week waren.


We begonnen bij Varbergs Fästning, de oude vesting die nu ook een museum herbergt, dat ook nog eens jaarrond open is.


We gingen met regen van huis, maar eenmaal bij de kust was het droog, al waaide het flink.In het museum hebben we ook nog wel foto's gemaakt, die zal ik in een ander blogje nog wel laten zien. Nadat we het museum hadden bekeken en daar wat hadden gegeten werd het droog en kwam er zelfs een zonnetje tevoorschijn. De wind bleef wel en die voelde ook best koud.


 Buiten rond lopen over de vesting wallen was ook wel heel mooi. Mooi zicht over de stad en de zee.We hadden nog wat parkeertijd, dus zijn we nog even de stad zelf in gelopen. Was ook zeer de moeite waard. Aan winkelen kwamen we niet echt meer toe. Goede reden om daar nog eens terug te gaan, was een uur en een kwartier hier vandaan, en een prachtige route om te rijden, echt wel de moeite waard.

 Mooi ruim plein, met een mooie kerk.De bebrandschilderde ramen bij het koor van de kerk verbeelden het hele verhaal van Jezus' leven, erg mooi gedaan. Was alleen te druk met dochter het verhaal vertellen om er foto's van te maken.


2 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!