maandag 4 maart 2019

Tas


De tas had ik een paar jaar geleden al gemaakt van gebreide lappen van iemand anders, die er een trui van had willen maken. Ik breide er zelf een band bij. Maar het breiwerk bleek toch wat slap te gaan hangen als er wat gewicht in de tas kwam, dus hij moest toch echt gevoerd worden. In de praktijk gebruikte ik 'm dus niet. Maar m'n witte tas was toch echt versleten, al een paar keer opgelapt, en heb ik voor de emigratie al weggegooid. Toen gebruikte ik een poosje een gekregen tas, tot de kat die als toilet gebruikte (oeps). Die ook weggegooid en nu had ik toch wel weer behoefte aan een grotere tas.


De stof voor de voering had ik vorig jaar al op de handwerkbeurs gekocht, en nu eindelijk tijd gemaakt om die erin te zetten, met vakjes voor telefoon en portemonnee. Heb 'm volledig met de hand genaaid, zodat het zo net mogelijk ging. Alleen de zijnaden van de voering met de machine gedaan. Het was best stugge stof om te naaien, wel lekker stevig. maar ik had echt wel een vingerhoed nodig. Zondag al even uitgeprobeerd, er past best veel in. Vandaag echt gebruiken.

3 opmerkingen:

  1. Och, dat moet voor poes ook een noodsituatie geweest zijn.... Nu heb je in elk geval het voeringproject afgerond: prachtig geworden! Het lijkt me een prima formaat voor dagelijks gebruik. En: hergebruik geeft echt voldoening.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk tasje, inderdaad, een voering maakt het wat steviger. Veel plezier ermee

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me een fijne tas. Veel plezier ermee.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!