maandag 11 maart 2019

Lente knutseltjes


We konden het niet laten om toch even wat tijd vrij te maken om samen wat te prutsen, geïnspireerd door yllebroderi (wolborduurwerk). Mijn zusje en ik begonnen met een vogeltje.


De mijne met inspiratie uit het boek van Helene S Lundberg (Helenes Yllebroderier) met vadmal (geweven wollen stof) en wollen garens.


Mijn zusje met inspiratie uit een patronenmap van Blomsterstuga, en een beetje uit het boek van Karin Derland, komen we verderop nog op terug.


Dochter zat er een poosje bij, versierde een bloem en hartje met een paar borduursteken en wilde toen een boom met kersen. Ze borduurde 1 kers en toen had ze geen zin meer ha ha, het boompje tekende ik zelf.


Ik had zin om iets anders te proberen, en liet me inspireren door het eerder genoemde boek van Karin Derland, zie foto. Mijn zusje kocht dit afgelopen week in Varberg. Prachtig boek, echt een aanrader!


De achterkant maakte ik heel anders. Lekker een beetje 'rommelen' met draadjes en kraaltjes en stofjes - heerlijk!


Mijn zusje maakte een tweede vogeltje en gebruikte hetzelfde boek en het boek van Helene als inspiratie.


Mijn figuurtjes en die van dochter hangen in een paar takken uit de tuin die ik vorige week al op de vaas had gezet. Misschien maken we nog wel weer eens een lente/paas tafel, lang geleden, maar nu kan ik overal weer makkelijk bij.


7 opmerkingen:

 1. Wat staat dat gezellig! En zo leuk om te doen samen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig, zo leuk dat werken met vilt :) De paashangers zijn prachtig geworden. Wat een mooi boek zeg! Nog veel plezier samen met je zus, leuk dat ze op bezoek is. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gezellig om te knutselen met elkaar. Allemaal leuke dingetjes, vooral de vogeltjes vind ik prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke werkjes. Sommige borduursels lijken me nog best ingewikkeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een leuke lenteknutsels. Ik vind de vogeltjes het leukst. Liefs, Mariam

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!