dinsdag 26 maart 2019

Gracie


Al een tijdje wilde ik graag weer eens een pop maken, en uiteindelijk koos ik voor het Grace Notes Knit Doll patroon van Beth Webber van het blog By Hook By Hand. Ze heeft nog veel meer poppenpatronen, ook gehaakt. De link naar het patroon is te vinden via deze LINK, of via Ravelry.


Bijzonder aan dit patroon (en meer van haar patronen) is dat het hoofd draaibaar is door de speciale constructie. Eigenlijk had ik op naalden van 2 mm moeten breien, maar daar had ik een korte van, dus is het 2,5 geworden.


Kleding gaat dan weer op een maatje dikker, hier op 3,5 bezig aan ondergoed. Toch fijn dat m'n zusje een extra setje meegebracht had laatst, die had ik nu wel nodig.


Het patroon voor het ondergoed is van dezelfde ontwerpster, ik koos voor de Victorian set, ze heeft ook wel een gewoner patroon voor ondergoed. Wat breit dit allemaal lekker snel weg, ik was echt verbaasd hoe snel ik het af had. Nu bezig aan de jurk met vestje. Zo leuk om een nieuwe karaktertje onder m'n handen te zien ontstaan.


Hier het lijstje van het blog van Juffrouw Ooievaar voor meer poppennieuws vandaag:

    Jolanda4 opmerkingen:

 1. Schattig popje nu mooi aankleden deze aanwinst

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I live this doll one day I will get around to making one ❤

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een schattig popje met een hoog knuffel gehalte :) Heerlijk om mee te spelen, groet Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gracie is een prachtige dame, en ik vind dit romantische ondergoed ontzettend leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!