zondag 3 maart 2019

Het wekelijkse fotoblogje


Fotograferen vind ik ook gewoon leuk, en is fijn om te doen als je met een kleuter wandelt en steeds moet stoppen. En alles is nog nieuw en ontdekken, ik geniet zo van de natuur die hier zo in overvloed aanwezig is.


Een Zweedse fb-vriend moest lachen om het feit dat ik een steen met mos op de foto zet, maar voor mij als Nederlander zijn stenen bijzonder, behalve de keien die de rivieren meevoerden, hebben we die nauwelijks in Nederland tenslotte. En mos heeft altijd al mijn fascinatie gehad.Maandag hadden we nog een poosje zon voor het weer dicht trok met wolken.
Ja al weer een steen en mos foto ha ha, nu bekertjesmos met van die grappige rode balletjes erop.Deze week hadden we een paar prachtige lente-achtige dagen, met zelfs een keer 14 graden op de thermometer. Genieten! Zie je het bijtje bij de sneeuwklokjes?De katten zijn nu ook veel buiten. Zeker als wij ook buiten zijn. En soms hebben ze dan ineens iets gevangen. Deze kleine rakker hebben we gered van Molly.Spooky zit graag op de rand als we op het terras zijn. De katten lijken zich nu echt helemaal thuis te voelen hier. Ze gaan nu regelmatig naar buiten.


De grote bonte specht kwam deze week weer eten, gaaf om 'm zo van dichtbij te kunnen bekijken. Een paar vinkjes zijn ook langs geweest, hadden we hier nog niet gezien. En achter de schuur zat eergisteren een eekhoorn in de boom maffe capriolen uit te halen. De natuur geeft elke keer weer iets te beleven. De weerberichten voor komende week zijn een stuk minder en ook zijn de nachten weer kouder geworden.


4 opmerkingen:

 1. Prachtige natuurfoto's, zelfs de steen met mos en schitterend. Wat heerlijk dat jullie het daar zo naar de zin hebben. Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wonderful pictures and I love moss I think those are tiny red flowers for little fairies ūü¶č

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, wandelen en fotograferen gaan goed samen! En jij komt natuurlijk zoveel moois tegen... Een steen met mos.. daar zou ik ook halt voor houden hoor. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja echt genieten van de mooie natuur en je komt helemaal tot jezelf en tot rust :) De natuur is prachtig ook bij jullie in Zweden. Heel veel plezier nu je zus er is. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!