vrijdag 22 maart 2019

De mooiste foto's en moestuinnieuws


Af en toe hebben we nog even een wit laagje, maar dat gebeurt steeds minder vaak en de lente komt er langzaam maar zeker aan. De boomtakken krijgen kleur door de dikker wordende knoppen. Krokussen bloeien, en de narcissen groeien.Binnen begonnen met voorzaaien.

Zie je die donkere vakjes aan het eind van de tuin, daar komt de moestuin. Nog even wachten op iets warmer weer.


Zondag hebben we weer een mooie rit door de omgeving gemaakt, even gekeken bij huizen die we eerder op het oog hadden, zijn nog steeds mooi, maar nu zitten we beter, denken we ;-)


Buiige weer gaf bijzondere wolkenluchten.
Misschien moet je onderstaande foto even aanklikken, die vier stipjes net onder de bomenrij zijn toch echt kraanvogels. Dat soort foto's gaat toch niet zo goed met de telefoon, je ogen kunnen ze heel goed zien, maar de camera van de telefoon lijkt alles wel verder weg te schuiven. Maar de kraanvogels zijn echt terug, we zien ze nu bij elke rit haast wel. Lijkt me vroeg, ik had ze in april pas verwacht. Leuk om ze weer te zien. En te horen, wat kunnen ze schreeuwen zeg. Ik hoop dat we ze nog zullen zien dansen.


Op dezelfde rit ook veel hertjes gezien en zelfs een eland van best dichtbij, helaas niet gelukt om een foto te maken.


De voorbereidingen voor de moestuin gaan door. Ga starten met 8 bakken (de 8e moest hier nog geplaatst, staat er intussen, en dan zien we wel. Eén van die bakken is uiteraard voor dochter.En wat lekker is, is dat het nu nog licht is na het eten en we dus nog een poosje buiten bezig kunnen zijn en genieten van hoe de zon onder gaat. Achter dit 'dal' met bomen zit de volgende helling, die meteen de hoofdstraat van het dorp is, je ziet op de foto ook wel een paar lichtjes van de huizen, voor wie denkt dat we nu in de 'middle of nowhere' wonen ;-) Oh en ook niet aan een meer, maar het stroompje achter het huis is overstroomd door smeltwater en regen.


2 opmerkingen:

  1. I love your spring pictures always wonderful to see 😍

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's weer en wat leuk dat je dochter een eigen moestuin bak krijgt.
    Groet Thea

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!