zaterdag 9 maart 2019

Halmstad en Tylösand


Mijn auto moest nog steeds een Zweeds kenteken, en daarvoor moesten we deze keer naar Halmstad, ongeveer een uur naar het zuidwesten vanaf hier. Daar waren we nog niet eerder geweest, dus gelijk die gelegenheid maar aangegrepen om de stad eens te verkennen. Kwam goed uit nu mijn zusje erbij was.


Het slot is nu in gebruik door het provinciebestuur (provincie Halland), dus niet van binnen te zien, maar van buiten is het wel een markant gebouw. Er was nog wel een tuin bij, die wel toegankelijk is, maar het is nog zo vroeg in het seizoen, en het was niet zo heel lekker weer, dus we hebben dat maar over geslagen en zijn de stad in gelopen.


De kerk was zeker de moeite waard. De glas in lood ramen waren dan wel niet erg oud (uit de jaren 1970), maar wel heel mooi en vol symboliek. Zoals bijvoorbeeld deze:
Het regende niet meer, maar nog wel heel grijs. Halmstad heeft ook een paar vakwerkgebouwen.Daarna lekker gewinkeld. Toen manlief klaar was met de auto en zich weer bij ons voegde, hielden we het winkelen voor gezien, kan toch niet zo lang met een kleuter erbij. We zijn vervolgens naar het strand gegaan bij Tylösand. Het was daar erg mooi, en zowaar was het gestopt met regenen en kwam er zelfs een klein beetje zon door.

We hebben erg genoten van dit dagje met de ideale mix van cultuur, natuur en winkelen. Zeker voor herhaling vatbaar!


1 opmerking:

  1. Mooie fotos laat je zien. Het is daar erg mooi. Zo kunnen wij ook meegenieten. De sokken uit je vorige log zijn mooi geworden.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!