vrijdag 25 januari 2019

Sneeuw


Ik geniet zo van de sneeuw, het is zo onbeschrijflijk mooi, en zoveel lichter nu er sneeuw ligt. Volgens de weerapp op m'n telefoon komt de zon hier nu om 8.21 uur op (in Arnhem 8.27) en gaat ze weer onder om 16.18 (al bijna een uur later dan op de kortste dag; in Arnhem om 17.11 uur). Zo fijn om tijdens het koken nog naar buiten te kunnen kijken en echt nog wat te zien.


De stroom achter het huis stroomt zo hard dat die niet dichtvriest. Hij lijkt nu heel donker, bijna zwart af te steken tegen al het wit. Z'n zijarmen bevriezen nu wel. We hebben een paar nachten temperaturen rond de -8 gehad.Van de week hadden we trouwens ook een stralende zonochtend, maar toen was ik te druk met boodschappen doen om er foto's van te maken.


Met nog een maantje net tussen de boomtoppen:


We proberen nu toch wel dagelijks er even op uit te gaan, hetzij voor boodschappen, hetzij even het dorp in met een smoesje of wat wandelen.Ook leuk al die sporen in de sneeuw, hertjes en konijnen waren druk geweest, binnen zichtafstand van het huis al hebben we ze niet gezien.


En terwijl ik dit schrijf valt er weer een beetje sneeuw en er wordt nog veel meer voorspeld voor de komende dagen. We gaan het zien.


6 opmerkingen:

 1. Ik ben gewoon een beetje jaloers op jullie sprookjesland...:) wat is dit prachtig!
  Wij hadden deze week ook sneeuw, maar daarbij ook veel grauw en grijs weer. En wat mis je dan de zon...
  Fijn weekend en geniet met elkaar!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's, maar de allerlaatste is zo geweldig, met het huis erbij!
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat nooi hier was het ook een paar dagen winter wonderland

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier is alles al weer weg en het regent nu. Ik geniet nog maar even van jouw foto's. Wat woon je mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's, hier hadden we ook sneeuw, gelukkig is de sneeuw 'heel netjes' weggegaan en geen gevaarlijke situaties. Geniet nog lekker van jullie sneeuw, groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!