dinsdag 13 december 2011

BruggeZo handig dat je bij Blogger berichtjes van te voren kunt plannen. De berichtjes gingen gewoon door, en toch waren we lekker het weekend weg, met manlief, m'n ouders en m'n zusje naar Brugge! Het was een cadeautje voor hun 35-jarig huwelijksjubileum. 
Die witte huisjes maken deel uit van het Kantcentrum en herbergen de expositie van prachtige oude kanten. Door heel Brugge heen is er natuurlijk veel kant te vinden, de boekhandel heeft een flinke sectie kantklosboeken in allerlei talen, achterin een tijdschriftenwinkeltje vonden we een rijtje boeken, en klosjes en andere 'gereedschapjes'. De meeste handwerkwinkels verkopen ook kantklosgarens en dergelijke... er viel een hoop te smullen!


Hier nog even een fotootje van de gordijntjes voor de ramen van die witte huisjes:
Misschien doe ik later nog wel eens een berichtje over het kant in Brugge.


Alles was natuurlijk al in kerstsfeer.
Het weer was prima, het regende alleen als we binnen waren/sliepen, en als we rond wilden struinen, was het droog, zondag wat bewolkt, maar dat geeft niet.


Uiteraard kom je niet met lege handen thuis. Na veel wikken en wegen heb ik dit franse boek meegenomen, over Cluny-kant, maar dan met heel veel kleur. En een paar metallic garens die glad genoeg zijn voor frivolité. En een prikkertje (verstelbaar) voor het voorprikken van de speldengaatjes, met een magneet op de kop, handig voor ontsnapte spelden en om wat spelden op te doen, zodat je niet steeds in het bakje hoeft te graaien.2 opmerkingen:

 1. Hoi Corina,

  Altijd leuk als je wat te vieren hebt samen met familie,en zeker op deze manier,het is weer eens wat anders dan 'n bosje blommen.

  Brugge is prachtig en in deze tijd van het jaar nog romantischer dan anders.

  Ja, wat kantklossen betreft kom je daar wel aan je trekken,de enigste aankoop die ik daar ooit deed was een klein wit zakdoekje met kant voor dochterlief om haar bruidstranen te deppen.

  Fijn dat jullie zo genoten hebben van een bijzonder weekeind.

  Groetjes,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw ziet er mooi en knus uit Brugge.
  Wat heb je daar voor een pracht boek weten te scoren.
  Jij zal de de feestdagen wel zoet zijn Corina.
  Je hebt je trouwens netjes gehouden met je uit gifte, moeilijk als je in een "snoepwinkel" bent he.
  Liefs Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!