vrijdag 14 februari 2014

Frivolité nieuws


Ik ga nog niets laten zien, maar wel wat vertellen - het afgelopen jaar ben ik druk bezig geweest met het schrijven van een boekje over naaldfrivolité, met een stukje techniekuitleg voor beginners, en patronen oplopend in moeilijkheidsgraad. Dit was niet mijn eigen idee, maar een verzoek van Handwerken Zonder Grenzen, en onder die vlag zal het boekje over een tijdje verschijnen... spannend!

---

Bovenstaande 'doodle' staat er in elk geval niet in, dat is weer een klein patroontje dat ik maakte in de hoop wat spoeltjes leeg te krijgen. Het patroontje is van het blog Stitches for Life en vind je HIER. Met nog meer links naar leuke kleine patroontjes.

---

In de linker kolom scoort het kroontjespatroontje van april vorig jaar weer goed, grappig om je eigen patroontje terug te zien op een blog van iemand anders, kijk maar KLIK.


Dan zag ik dat frivolité specialist Hanke Hofstra (van de frivolité webwinkel Heikina de Ruijter) iets nieuws bij zich had op de beurs in Zwolle, namelijk erg leuke pakketjes om sieraden in frivolité te maken, met garen en eventueel kralen. Ik viel voor deze in twee kleuren metallic garen (DMC Diamant), een mooi dun garen dat geschikt is voor frivolité.


Erg mooi verzorgd pakketje, en ik kon het niet laten gelijk te beginnen. De patroontjes zijn niet al te moeilijk, ook geschikt voor beginners.


En natuurlijk knoopte ik het TIAS deeltje van gisteren. Morgen nog een, en dan maandag het laatste deel... dan weten we eindelijk wat het is geworden!


Nou vooruit, omdat het vandaag Valentijnsdag is...


Patroontje hiervoor is van Grace Tan, en vind je via haar blog, met nog twee maatjes, dit is de kleinste. Ik gebruikte een restje haakkatoen 12 dat nog op een spoeltje zat - nee, helaas nog niet leeg... nog een hartje dan?

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je een boekje hebt geschreven en helemaal super dat het uitgegeven wordt, gefeliciteerd. Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk nieuws , benieuwd om het te zien ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Charming heart & glad you like the 'doodle'

  Happy Valentine's Day

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat wordt vast een geweldig boekje en ik wilde er maar meteen eentje bestellen bij je! Ik vond de doodle eruitzien als een rupsje dat duidelijk nog niet genoeg had. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterende werk
  Fijn weekeinden groetjes vanuit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spannend om je eigen werk in druk te zien. Ik zet hem vast op mijn verlanglijstje! Dank je wel voor de leuke linken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere opdracht van HZG! Veel plezier met het in stand houden van deze mooie handwerkvorm!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En bij wie kunnen ze dan beter terecht dan bij een handwerkster die veel kennis in huis heeft over frivolité en het ook regelmatig in de praktijk brengt aan al het fraais te zien wat regelmatig op je blog verschijnt.

  Leuk en een hele eer dat HZG jou gevraagd heeft om aan boekje over frivolité mee te werken en heel aardig van jou Corina dat jij je medewerking daar aan wil verlenen.

  Je bent maar meteen aan de slag gegaan met het nieuwe pakketje, en sieraden zag ik al eerder onder jou handige handen vandaan komen,mooi!!!

  Fijne zondag voor wat er nog van over is!!
  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!