dinsdag 4 januari 2022

Ramen kijken in Rydal

Net als vorig jaar hadden ze in de ramen van het spinnerij museum van Rydal weer een adventskalender gemaakt en gingen van 1-24 december elke dag 1 of 2 ramen open met verlichting. We gingen afgelopen donderdag, in de regen, lekker rustig.

Goed kijken waar je liep, de sneeuwresten maakten het hier en daar nog spekglad...

In het museum heeft ook handwerkgroep Akleja een winkel, en zij vulden uiteraard ook wat ramen. Deze vond ik wel super mooi, met traditioneel Marks borduurwerk, maar ook verrassend met de quilt varianten.
Uiteraard heb ik niet alle ramen gefotografeerd, alleen degenen die ik net een beetje leuker vond dan de rest. Want je kunt zien dat ze het vaker doen, de gemiddelde kwaliteit komt steeds hoger te liggen. 


Niet overal stond bij wie of welke organisatie het raam gevuld had, dus dat moet ik jullie schuldig blijven.Mumin was ook vertegenwoordigd, mooi gemaakt en deze was dan ook dochters favoriet:
Ik moest even turen om erachter te komen hoe de beesten in het raam van de beide historische verenigingen gemaakt waren, niet gehaakt, niet gebreid - maar naaldbinding!


Ik heb deze keer vooral de ramen gefotografeerd met handwerk of historie. Rydal ligt onder de rook van Borås, dé textielstad van Zweden, dus niet gek dat hier veel handwerk te zien was.
Veel zelfgesponnen wol, schaap, alpaca, en andere vezels, ook zelf geverfd.

Was een leuk corona-veilig uitje, zo, al was het best een stukje rijden.


5 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend leuk! Een gebouw met veel ramen dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ontzettend leuk en zeker mooi sommige ramen, zelf zou ik ook mijn voorkeuren hebben. Lijkt me erg gezellig om langs te lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke adventkalender! Het moet een plezier zijn geweest om al die kleine etalages te bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!