dinsdag 25 januari 2022

Fotoblogje januari

 

December zaten we de hele maand in de sneeuw, maar nu kwakkelt het. Dan is het weer 7 graden boven 0 en voelt het met een zonnetje erbij dat de lente niet lang meer op zich zal laten wachten, en dan ineens gaat de regen over in sneeuw en is alles weer wit. Deze foto was van de 14e, heerlijk weer!


Dit uitje hadden we voor de kerstvakantie in de planning, maar toen gooide covid roet in het eten. Dus nu alsnog ingehaald (15/01). We reden 10 minuutjes naar Släthult (achter Smålandsstenar), waar het mooie Ardenner paard Donna al ingespannen stond te wachten.


Een mooie rit van een half uur bracht ons naar Släthults kvarn (molen), waar we even konden rondkijken, terwijl er voor ons hamburgers (vers vlees van hun eigen vee) voor ons gegrilld werden. Dit was wel echt een heerlijk uitje, een aanrader, wat we vast nog wel eens herhalen met familie op bezoek of zo. De info vind je op hun Facebookpagina.
Beste hamburgers ooit! Super lekker eigenlijk om zo buiten te eten al is het maar een paar graden boven 0...Tijd om weer terug te gaan. We zagen zelfs nog een groepje reeën, die duidelijk al gewend waren aan het geklingel van de bellen en het stampen van de zware hoeven. Je ziet nog net de witte stipjes van hun staartjes:


Donderdag ging de regen over in sneeuw, was een mooi gezicht met de net niet meer volle maan:


En lekker dat het 's ochtends al niet helemaal meer donker is, als dochter naar school gaat (we lopen om 7.45 uur).


Zo leuk al die sporen in de sneeuw, hier vos en hieronder ree, ze waren actief en blijven bij de mensen in de buurt. Ook in de hoofdstraat stonden reeënsporen en natuurlijk van hazen.

's Middags toen ik dochter ophaalde was het prachtig zonnig:

Vrijdagochtend een mooie zonsopkomst:
En cool om elandensporen zo dicht bij huis te zien, achter dat grijze huis staat het onze!


Dochter maakte zaterdagochtend foto's (ik was al op het werk, 7.15 begonnen, was -7 toen).
Zo, weer helemaal bij met de foto's. Gisteren werd het in de loop van de dag steeds warmer tot wel +5 en nu is de sneeuw weer weg (op een paar grotere hopen in het dorp na waar het in december op een grote berg was geschoven).

3 opmerkingen:

 1. Schitterende foto's!
  Is het in januari altijd al zo 'warm' bij jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's heb je gemaakt van dat ritje met paard en wagen.............liefs. Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's
  Hier is het zelfs tegen half 9 nog best donker maar als ik om 7 uur naar mijn werk fiets hoor ik de vogels fluiten.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!