vrijdag 7 januari 2022

Borduren op tule

 

Tijdje terug kwam ik een oproep aan borduursters tegen om te borduren voor een theatervoorstelling die gaat rondreizen in Zweden. Het thema is Landbygdsupproret, opstand van plattelandsdorpen vrij vertaald. 

Materiaal kon je opgestuurd krijgen. Nu had ik voldoende garens uiteraard, maar geen tule, dus kreeg ik een vierkante meter tule opgestuurd met een antwoord envelop erbij. Deze mocht ik naar eigen idee borduren.

Ik verwonder me altijd over de kleine dingen in de natuur, en hoe alles samenwerkt. De verschillende vormen van leven, de verschillende vormen, kleuren, texturen... Dat was mijn inspiratie bij het maken van mijn bijdrage.

De diversiteit in de natuur wilde ik graag vangen door een diversiteit aan soorten handwerk, technieken, materialen, texturen...

Sommige dingen al eerder gemaakt, sommige dingen speciaal voor dit project. Even lastig om op gang te komen, en te borduren op tule, want dan zie je ook wat er aan de achterkant van het werk gebeurt...

De sneeuw leverde een mooie witte ondergrond, al zie je dan niet meer dat het een geheel vormt, dus ook maar even op de planken. En opgehangen, zodat het uitzicht vanaf mijn plekje in een plattelandsdorp bijna deel uitmaakt van het 'kunstwerk'.

Nu is mijn bijdrage onderweg naar Gävle, waar het verwerkt zal worden als onderdeel van de theaterkostuums. Er deden ca. 100 borduursters mee uit heel Zweden. Ik ben benieuwd of de voorstelling ook nog deze kant op reist (de plaatsen zijn nog niet precies bekend) en of de coronamaatregelen het mogelijk maken te gaan kijken.

De Facebookgroep waar de informatie langs kwam is deze, en daar kreeg ik in elk geval wel enthousiaste reacties van mensen die betrokken zijn bij dit project. De website van deze voorstelling vind je HIER. In het voorjaar draait hij in de omgeving van Gävle, en voor het najaar wordt gewerkt aan een tour door Zweden.

1 opmerking:

  1. Dat geeft een bijzonder mooi effect door het licht dat door de tule komt. Ik vind het prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!