vrijdag 12 oktober 2018

Relaxen

 

Na maanden druk geweest te zijn met de voorbereidingen, kunnen we nu dan ontspannen. We wonen hier, hebben ons persoonsnummer, zo super belangrijk in Zweden, je kunt helemaal niks zonder dat nummer. Intussen ook een bankrekening geopend en wat meer van die belangrijke regeldingen lopen nu.


Het gemeubileerde tijdelijke huis hebben we wat gezelliger gemaakt, en ziet er nu niet meer als een vakantiehuisje uit, maar echt als een woning. En de laatste paar dagen is het prachtig weer, met vandaag zelfs 21 graden, heerlijk!


Dus nu kunnen we even bijkomen (en voelen we hoe moe we eigenlijk zijn). We genieten ook volop van de natuur om ons heen. Van het licht, het totaalplaatje, maar ook van de details.

En de simpele geneugten van het wonen in het bos en het even niet hoeven werken. Tijd voor (bijna) dagelijks een boswandeling, hout halen en de kachel stoken op frissere dagen, uitgebreid kokkerellen. Hier appelmoes en een perentaartje van de laatste peertjes van onze boom in Haalderen, met een kruimeldeegje erop, alles zonder recept (meestal ben ik niet zo avontuurlijk in de keuken), en toch geslaagd.


Vandaag nog even een klein uitstapje, we waren toch in de buurt en Smålandstenar wordt straks ons boodschappendorp. Hier het Hembygdspark van Smålandstenar, een soort verzameling van oude huisjes uit de omgeving dat bijna elk dorp wel heeft, en waar in de zomer wel activiteiten georganiseerd worden. Met de stenen die het dorp z'n naam gaven. Vijf kringen, waarvan één met een steen in het midden.
3 opmerkingen:

  1. Jullie zitten daar heerlijk, al is het maar tijdelijk. Rustig acclimatiseren.
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Relaxen daar lijkt me niet zo moeilijk... Fijn dat jullie nu een beetje op orde zijn en het er even van kunnen nemen. Wat is het prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!