dinsdag 16 oktober 2018

Vlad


Vorige week was ik net te laat voor dinsdag Poppendag, dus dan deze week maar. Ik was al een tijdje bezig met Vlad, een vleermuispopje van Lalylala. Alleen gebruikte ik dunner garen (Scheepjes Maxi, en Maxi bonbon/sweet treats) en dus ook een dunnere haaknaald (1,50 mm).


Ik heb eigenlijk heel braaf het patroon gevolgd, alleen de vleugels/cape heb ik enkel gehaakt, omdat die in het patroon met dunner garen werd gehaakt dan de rest van het popje, en dat had ik van tevoren niet goed ingeschat. Ik heb dus dezelfde dikte garen gebruikt, maar dan vond ik dubbel te dik worden en niet meer mooi vallen.


Bij de polsen zit de cape vast met een drukknoopje, hij is hierdoor op zich ook wel geschikt als speelpopje, maar voor nu staat hij nog even in de vensterbank mooi te wezen. Toch nog een beetje versiering voor Halloween ;-)Hier het poppen blog lijstje van Juffrouw Ooievaar:4 opmerkingen:

  1. Hé, deze kende ik nog niet! Toch echt wel een heel andere Lalylala, of zou het door de donkere kleuren komen? Ik vind hem bijna een beetje griezelig, maar dat is geen kritiek hoor. Ik bedoel het als typetje..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is die mooi geworden, ook al is de cape niet zoals patroon gehaakt met dunner garen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leukertje. Nog nooit eerder gezien.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!