maandag 29 oktober 2018

Sneeuw weekend


Vrijdag in de loop van de dag ging de regen over in sneeuw, en de volgende ochtend stonden we op met echt een mooi laagje sneeuw!


Zo mooi, ik houd van sneeuw. Dochter ook enthousiast natuurlijk. Dus we gingen nog voor het ontbijt naar buiten.


Gelukkig hadden we voor haar al sneeuwlaarsjes gekocht en paste ze haar skioverall van vorig jaar nog (had ik toen extra groot gekocht, en ze heeft 'm toen ook heel weinig aan gehad).


Sporen van herten, en we zagen ook een setje het bos uit komen en met grappige sprongen er weer in verdwijnen. Ze leken ook wel vrolijk in de sneeuw, op het pad stonden allemaal gebogen lijntjes van sporen.Nog de laatste herfstkleuren samen met de eerste sneeuw.


's Middags kwam af en toe de zon er een beetje door, prachtig gezicht op dat wit.We konden het niet laten, er moesten sneeuwpoppen gemaakt. Ook al moesten we daarvoor een groot stuk gras bijna sneeuwvrij maken om voldoende te verzamelen.


Zondagochtend lag er nog sneeuw en was er een dun laagje 'poedersuiker' bij gevallen, af en toe viel er nog een vlokje, maar het meest was het mooi weer.


Twee reetjes in de tuin, zo dichtbij!


Weer even gewandeld in de ochtend (nu wel na het ontbijt ;-) )
's Middags met de auto op pad, een paar kilometer verderop lag wat meer sneeuw dan hier, maar weer wat verder was de sneeuw (zo goed als) verdwenen / was er nauwelijks geweest.Voor komende dinsdag voorspellen ze een graadje of 13, dus het zal wel gauw gebeurd zijn met de sneeuw voor nu. Prima, de winter is nog lang genoeg ;-) Voor nu was het in elk geval genieten!

3 opmerkingen:

 1. Geweldig... ben meteen jaloers op die sneeuw!
  Wat zullen jullie daar van genoten hebben, nou ja.. dat kan ik wel lezen en zien...
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's van de sneeuw! Zo gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw nu al sneeuw. Het mag nog wel even duren voor er echt een pak valt maar wel leuk om er nu al even van te kunnen genieten,

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!