donderdag 8 juli 2010

Speeltuin


We hadden al eens een stukje van de kamer afgezet voor de fretjes en sinds de katjes groot genoeg waren om wat te spelen, huizen zij erin. Dat gaat prima. Moeder Spooky kon er naar believen in en uit, en de kleintjes konden erin lekker oefenen met rennen, sluipen, vangen enz. Sinds afgelopen weekend vind Molly (de donkere) het gezelliger om bij ons te zijn. Gisteren viel ze zelfs naast me op de bank in slaap terwijl ik zat te handwerken, heerlijk toch?


Gisterochtend kwamen we beneden, een plant uitgegraven - overal grond en rommel, lampje om, seizoenstafel overhoop... Nou Molly, voor een zo'n katje maak je enorm veel rommel. Hé, een poepje in de hoek... dat is niet van een katje! Was ik met m'n slaperige hoofd vergeten de kooi van fretjes Milo en Stitch dicht te doen. Die lagen dan wel heerlijk te slapen in hun hokje nota bene, maar hadden zich vannacht prima vermaakt!


Zojuist bedacht een van de broertjes dat hij via de boekenkast ook wel over het schot kon. Nummer twee volgde al snel en de grootste ging zielig mauwen. Onder aanmoediging van moeder Spooky klom ook hij over het schot... Hmm... Moeder Spooky koos een strategische plek, midden in de kamer om het allemaal aan te kijken en toen ze het eerste kwartier geen hele grote brokken maakten, vond ze het wel mooi geweest en ging voor de deur zitten miauwen. Ja ja, ik ben kennelijk dus aangenomen als nanny!

8 opmerkingen:

 1. Ach Corina,
  Wat kun je toch heerlijk vertellen!!
  Ik geniet van je verhalen, dank je wel om ons op de hoogte te houden van je beestenbende.
  Knuffels Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach wat een heerlijk verhaal om te lezen, ik zie het gewoon voor me.
  Wat een heerlijke lieve ondeudgen zijn het!
  Succes met oppassen!
  Groetejs Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja juist, heerlijk om te lezen, ben ook een poezenfan maar geen grote prater... en wat een schatjes zijn het! leuk he zo'n nestje in huis, gezellig en altijd wel wat te beleven!
  mvg Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ondeugende schatjes.
  Mijn huis is ook niet echt veilig meer.
  We hebben 2 nestjes die door huis lopen.
  De eerste gaat volgende week vrijdag weg.
  Groetjes en geniet nog van ze. Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om van dat beestenspul in huis te hebben! Ik vind het ook erg leuk om erover te lezen. Over die 2 oude kattenkerels van mij valt weinig te vertellen, ze slapen, eten, gaan op de bak en dan van voor af aan. :)

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi verhaal, wij krijgen volgende week een katertje van Brigitte, zal wel weer wennen zijn onze poes is ruim 5 jaar alleen geweest, daarvoor was ze samen met twee bejaarde katten 1 is 19 jaar geworden de andere 23 jaar.
  Als ik jou verhaal zo lees word het nog lachen.
  su66 met oppassen Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WAT EEN HEERLIJK STEL !
  Fijne avond , groetjes van Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Cotina, ik kijk regelmatig uit naar je blog ebvooral over de berichten ivm je dieren.Ze zien er allemaal zo lief uit. Maar ik ben ook gelukkig met die van mij : Lucca - de chocolate labrador, nijntje - een witte Lhaso Apso en vooral Poppemie - de chihuahua. van Nijnyje en Poppemoeke staat er een foto op mijn blog.

  groetjes,
  knutselbeertje

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!