zaterdag 31 juli 2010

Nieuwe aankopen


Ik was al van plan dit van mijn verjaardagsgeld te kopen, maar het was er nog steeds niet van gekomen. Gisteren arriveerde het met de post, m'n setje rondbreinaalden. Ze zijn van gekleurd berkenhout en voelen heel prettig aan. Er zitten koordjes bij in diverse lengtes. Zo kun je precies de set maken die je nodig hebt. Erg handig.

En ik had mezelf al heel lang een nieuwe naaimachine beloofd. Tot op vandaag behielp ik me met een simpel machientje van de Aldi, deed het best hoor, maar naait niet erg nauwkeurig, kan ook niet voor dat geld. Maar ja, je moet ergens beginnen, en ik wist nog niet hoeveel ik de naaimachine zou gaan gebruiken. Dat bleek toch wel veel. Vorig jaar heb ik een lockmachine gekocht, omdat ik die op naailes leerde gebruiken en die wel erg handig bleek. Ja, dan valt het helemaal op dat de naaimachine van mindere kwaliteit was. Vandaag eens even gaan neuzen bij de naaimachinewinkel en dit is het geworden:


Net als de lockmachine (en de naaimachine van m'n moeder van 34 jaar geleden, die ze nog steeds gebruikt) een Husqvarna. Geen nieuwe, maar een tweedehands, met drie jaar garantie en een jaar inruilgarantie. Daar durfde ik het wel mee aan. Computergestuurd, zoals je ziet. Ik ben heel benieuwd, maar er zitten al zoveel tijdbesparende handigheidjes op dat ik er helemaal mee in de wolken ben.

Ik voel me wel schandalig verwend, met deze twee nieuwe aankopen, al heb ik er dan zelf voor gespaard.

4 opmerkingen:

 1. Wat is dat toch lekker hé geld uitgeven aan zulke leuke hobbyspullen.Zo'nb lekkere naaimachine heb ik hier ook al jaren staan en heb zeker geen spijt ,je kan er zo vreselijk veel mee.Geniet ervan en ik ben nieuwsgierig naar het resultaat.
  Ook de breipennen zijn prachtig.
  Groetjes Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een genot hè! Die breinaalden heb ik ook (ook de haaknaalden trouwens) en ze werken zó lekker. Ikzelf ben een Pfaffliefhebber maar de Husq staat bij mij op nr. 2, het moet een heel goed merk zijn. Wat ga je nu produktie kunnen draaien zeg ;)

  Leuke achtergrond heeft je blog gekregen trouwens!

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je breinaalden prachtig! Ik ken ze van (groothandel)beurzen en heb er ook naar staan kijken met bewondering. Breien wordt een feest op deze manier he?
  Tof dat je jezelf ook verwend hebt met een naaimachine. Een goedkope is toch minder prettig werken dan een wat duurdere...
  Zelf heb ik een 30 jaar oude Lewestein. Die naait prachtig en doet het nog heel goed.
  Heel veel plezier met wat je gaat maken de komende tijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een functionele verwennerij! Veel plezier van je naaldenset en je nieuwe naaimachine!
  We verwachten nu natuurlijk wel het een en ander van je - LOL!
  Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!