zondag 11 juli 2010

Samen vilten


De logée is weer naar huis (m'n zusje). We hebben het erg gezellig gehad, maar ook warm! Toch hebben we gisterochtend buiten gevilt. Zij had sloffen gebreid met speciaal wollen garen, die ze heeft gevilt. Ik ben begonnen met een lapje te vilten, een witte ondergrond met blauw en grijs merino erop en wat zijdevezels. Dit lapje was bestemd voor een pakketje van atelier Pop & Plank, het Stapelwolkje. Daarna heb ik nog een lichtje gevilt en toen m'n eerste natgevilte dier, een muis. Hij moet nog ogen en een neusje, dan zal ik 'm beter laten zien.


M'n zusje heeft na de sloffen nog een sjaal gevilt. Ze had een vierkante chiffonsjaal als basis, waar ze twee punten van voorzien heeft van een vilten laag. Mooi gelukt, hè?


Mijn lap is zo geworden:


Het lapje is intussen al vermaakt tot wolkjes en de kleertjes voor het bijbehorende popje zijn ook geknipt. Binnenkort zul je daar dus meer van zien. Verder heeft m'n zusje gefestonneerd aan haar Zonnebloemlichtje van Lindelicht en hebben we gehaakt. Dat laat ik in een latere post nog wel zien. Het was in elk geval wel een lekker creatief weekendje, dat zal wel duidelijk zijn!

5 opmerkingen:

 1. wat een leuke sprookjesachtige dingen heb je gemaakt!
  En vast heel gezellig zo samen met je zus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig, al die mooie kleuren en wat een mooie wolkjes zijn het geworden! De sjaal van je zusje is ook schitterend, hoor! De sloffen ... zijn nu echt nog even te warm! ;-) Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, jullie hebben productie gedraaid zeg! Gezellig is het om samen te handwerken hè.

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het wolkenvilt is prachtig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig hoor, zo samen vilten.
  Leuke lapjes! En ik zie dat je daar ook al wat moois van had gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!