woensdag 14 juli 2010

Heftig weer


Er was al voor gewaarschuwd, gelukkig waren m'n man en ik allebei op tijd thuis voor de buien begonnen. Er hing al wel een donkere lucht in het westen toen we naar huis reden, maar we hadden het eten al op toen dit eraan kwam. Het regende al wel toen ik deze foto's maakte. Snel nog wat Japanse wijnbessen geoogst, net vandaag rijp, en ik was veel te bang dat die het niet zouden overleven.

Het was wel even heftig ja, het water golfde door de straat, de bomen bogen gevaarlijk ver door en om 19 uur petste de stroom eraf... Eh ja, wat zijn we toch afhankelijk van stroom, we konden niet bellen, hadden geen warm water, geen radio/tv. Uiteindelijk maar het acht uur nieuws in de auto geluisterd. M'n man wilde nog douchen, dus zijn we maar naar m'n ouders gegaan. Toen we net de auto bij hen op de oprit zetten, kwam er op radio Gelderland dat onze woonplaats weer stroom had.

De schade valt hier nog wel mee, alleen een paal van de bramenheg is flink scheef gezakt en de stokrozen liggen om (zaterdag al). Onderweg, langs de A15 zagen we wel veel schade aan bomen, behoorlijk dikke bomen die finaal afgebroken zijn.

7 opmerkingen:

 1. Zo, dat zag er wel spectaculair uit zeg!
  Hier was het alleen donker en het heeft flink geregend.
  Ik woon gelukkig in een hoek van het land waar het meeste overwaait.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Corina,

  Dat was inderdaad heftig. We hebben gisteravond twee keer redelijk zwaar onweer gehad in Meppel, maar dat haalde bij lange na niet het onweer bij jullie. Gelukkig dat de schade beperkt bleef. We hebben nu wel genoeg 'spektakel' gehad. Fijne dag.

  groetjes, Greta

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjonge, wat een natuurgeweld, he? Je foto's zijn wel mooi geworden, met die donkere wolken. Hier was het gelukkig niet zo heftig ... Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heftig, spannend en ook wel mooi. Hier in Zeeland heeft het wat gewaaid, wat geregend en wat geonweerd: meer was het niet.

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja de natuur gaat zijn gangetje....geeft hele mooie dingen....maar kan ook voor veel narigheid en ongemak zorgen.

  Wij waren bij verjaardag van kleinzoon Niels en we hadden net buiten de tafel gedekt om aan het avondeten te beginnen begon het vreselijk donker te worden en binnen vijf minuten trok er op een tornado lijkende windhoos door het Brabantse land, bij het naar huis gaan vannacht zagen we de schade overal.
  Bij thuiskomst lag enkel de grote tomatenplant om en de doorgang in het voortuintje naar ons huis werd verspert door zware tak die van wildeperenboom gerukt was.

  Maar gelukkig heeft het onweer ook wat verkoeling gebracht.
  En zal ik de poetsdoeken weer eens door het huis laten gaan....want dat laat bij mij met dat extreem hete weer veel te wensen over;-)

  En ik hoorde dat het goed gaat met jullie neefje Sam,heel fijn om te horen!

  Fijne dag!
  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier in het westen van het land is wel onweer geweest met veel wind en regen maar niet zoals bij jullie.... Je hebt er wel erg mooie foto's van genomen!
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig dat de storm bij jullie meeviel.
  Je hebt heftige wolken gefotografeerd zeg!
  Hier hadden we afgelopen zaterdag veel schade met de storm.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!