zondag 1 augustus 2010

Knifty Knitter - mutsje


Voor m'n werk heb ik een set Knifty Knitter-ringen aangeschaft. Die moet ik natuurlijk wel eerst even zelf uitproberen. Ik heb maar gewoon wat opgezet op de kleinste (blauwe ring) en in de rondte gewerkt. Het lijkt wel op punniken, alleen moet je hier de draad met een rondje om de pinnetjes draaien. De wol heet Paris en had ik over van het breien van een poncho.


Ik had wel ergens een patroon gezien voor polswarmers op zo'n ring, maar kennelijk niet goed gelezen, want voor polswarmers werd het veel te wijd. Misschien ooit nog eens doen met echte viltwol en dan laten vervilten, dan past vast beter. Voor nu toch maar besloten hier een mutsje van te maken.

Na ongeveer 13 cm heb ik met de bijgeleverde naald alle steken op de draad gezet. Hmm... zo kun je dus ook tasjes 'breien'...


Het mutsje gekeerd, de draad flink aangetrokken en goed vastgezet. Wel een schattig baby-mutsje, hè. (Maar voor m'n neefje al te klein). Het volgende project is intussen ook al af, maar dat laat ik in een apart berichtje later wel zien.

1 opmerking:

  1. Leuk Corina, jij hebt al een leuke winterse set bijelkaar gemaakt! Veel plezier van je lekker warme setje!
    Groetjes, Pauline

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!