maandag 20 februari 2023

De sneeuw verdwijnt

 

Intussen is de sneeuw al lang weg, maar ik loop een beetje achter met foto's plaatsen. Dus vandaag gaan we even terug naar maandag 6 februari, toen was het nog wit, en net een vers laagje 'grus' gestrooid. Beetje jammer voor de stepslee, maar lopen en rijden is wel prettiger daarmee.


Gaaf hé die kristalletjes echt zo zichtbaar, we zaten dan ook in de dubbele cijfers onder 0 toen, maar zonder wind is dat goed te doen.

Je kan niet anders dan genieten met zo'n zonnetje op dat wit, zelfs als al die sneeuw betekent dat je wel even bezig bent met paadjes scheppen en kilo's sneeuw van je auto af halen...

Echt sneeuwklokjes! 


Een rondje tuin in de sneeuw is ook leuk (maar bijna jammer om overal voetsporen te maken). Daarna zette de dooi in.


Op woensdag was de straat al weer bijna schoon en kon de hond weer zonder jas naar buiten. Vraag me niet waarom ze graag sjouwt met een brok ijs...Woensdagavond na dochters paardrijles, zo fijn dat we niet meer in het donker hoeven.Donderdag... het gaat hard met de sneeuw...


Vrijdag (10/2).

En dat was dan vooralsnog de laatste sneeuwweek. En werd het 'sportvakantie' (velen gaan op wintersport) en meer tijd om het bos in te gaan. Maar dat komt in een nieuwe blogpost later deze week.

3 opmerkingen:

 1. Nog even een heerlijke verzameling sneeuwfoto's om naar te kijken. Tegelijkertijd hoop ik dat de winter nu echt voorbij is en we kunnen gaan genieten van de lente!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik houd van de Lente en niet van de Winter maar als ik die mooie plaatjes zie van de winter bij jullie kan ik alleen maar zegen "prachtig" en kan mij voorstellen dat jullie er van genieten.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is dat toch een prachtige gezicht met die sneeuw... Ik kan me voorstellen dat jullie het jammer vinden dat de sneeuw weg is. Alles lijkt ook veel lichter als er sneeuw ligt. Oh, de hond... wat een leukerd!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!