dinsdag 15 november 2016

Dinsdag poppendag


Het heeft even geduurd, maar nu is de pop naar het patroon van Marij Rahder dan ook aangekleed. Ik doe dit samen met de buurvrouw, ieder werken we aan onze eigen pop, maar met een ochtend per week, waar ook nog wel eens een (paar) keer overgeslagen wordt, gaat het natuurlijk niet zo snel.


De inspiratie voor de jurk komt wel uit het boek, maar er zit ook wel de nodige eigen fantasie bij. Het halsje van de jurk werkte ik langs het vilt af met een rijtje kettingsteken, en oya met wit katoen. De andere kantjes komen uit de verzameling machinaal gemaakte kantjes, en heb ik er alleen maar langs genaaid.


Nu nog een sluiting op de rug, en ik wil haar een omslagdoekje geven... dus nog niet helemaal klaar, maar ze zit er in elk geval beschaafd bij.

Meer poppennieuws is wellicht te vinden vandaag bij:


7 opmerkingen:

 1. Wat knap zeg, dit is best een grote pop! Heel leuk aangekleed nu, lijkt me moeilijk en zal zeker heel wat uurtjes handwerk vragen. Echt supermooi!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze pop is gewoon heel tevreden met haar uiterlijk! Ze kan best nog wel een omslagdoekje gebruiken, als aanvulling. Maar zo is ze ook al geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie details bij de jurk! Knap gedaan.
  Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat wordt ze prachtig! Echt heel leuk, die jurk met alle kantjes eraan!
  Logisch dat zoiets tijd kost. Ik ben benieuwd naar de omslagdoek!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie pop is het en leuk om er samen met je buuv aan te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een heel bijzonder popje, zo ontzettend origineel!
  Ik vind het zo leuk dat je dit samen met je buurvrouw doet. Haha, het is ook maar net wie je buurvrouw is... Geweldig dat ze ook nog een omslagdoek krijgt. En wie weet volgt er nog meer!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!