woensdag 2 november 2022

Skärshult

 

Langs de weg 26 in de buurt van Hyltebruk, zit een parkeerplaats met die naam, met toiletten en alles, en een camping. In de zomer is er ook een eettentje, en mogen er geen honden op de 'badplats', het zwemstrandje, maar nu zijn we buiten het seizoen, en is alles gewoon bereikbaar.

Vanaf de parkeerplek gaan er twee wandelroutes, 6 km linksom of 12 km rechtsom. We waren het al lang eens van plan, maar nu (zondag 23/10) hebben we eindelijk die 6 km gelopen.


Hoewel je het eerste stuk ook wel een paar stukjes langs de grote weg loopt, is het een mooie en afwisselende route. Met regelmatig zicht op het meer.




Er zijn een paar picknick plekken langs de route, en je komt ook door een soort van vakantieparkje heen (met overigens wel heel schattige huisjes).




Een heel steil stuk zit erin, waar niet voor niets een touw langs is gespannen om boven te komen (ik liep op dat moment achteraan, dus makkelijker om de foto terug naar beneden te maken...)




De foto's komen niet helemaal in de juiste volgorde, maar het geeft toch een beeld.







Dit was misschien wel het leukste deel van de route, dat je op een soort heuvelrug loopt tussen de meren door.





Bij paaltje 27 is een bankje... (wij hadden natuurlijk net een paaltje eerder staand wat gedronken...)


We lopen weer verder...











Leuk met die hoogteverschillen, soms hoog boven het water, soms heel dichtbij het water...




We belandden een heel stuk lager, waar iemand creatief geweest is met een boomstronkje.


Hier liepen we bijna ín het water... 





Er bleek een stuga (klein zomerhuisje) te staan, te huur via Stugknuten, waar kennelijk wel eens iemand verblijft die creatief is met hout. Dochter vond het een heel leuk extraatje om te hoeken naar houten beeldjes. Nu was het huisje verlaten, nou ja, een eekhoorn was er, maar die wilde niet op de foto.








We klauteren weer naar boven...







Na een heel perceel vossenbessen werd de route wat waziger, zouden er met de houtkap wat paaltjes verloren zijn gegaan? Maar we vonden de weg zodat we achter vakantiehuisjes langs weer bij de camping uit kwamen.



Nog even genieten bij het strandje...


En dan moe maar voldaan naar huis, zo met hond en kind deden we er ongeveer anderhalf uur over.


4 opmerkingen:

  1. Dat is een mooie wandeling en leuk die houten beeldjes onderweg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo leuk om weer even mee te genieten van het Zweedse landschap, tack

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Loes van der Wolf5 november 2022 om 11:59

    Via jouw website met leuke uitleg over Zweeds breiwerk kwam ik op dit verhaal. Ingegeven door Corona brei ik momenteel een Noorse trui en ontdek veel brei en wol verschillen en ik was benieuwd naar de oorsprong en verdere ideeën achter het Zweedse/Noorse Scandinavische breien dus dank alvast voor je superleuke uitleg! Naar aanleiding van je mooie foto's heb ik nog wel een vraag: is Staghutten zoiets als een Air B&B voor kleine Zweedse huisjes? Alvast dank voor je reactie. Ik lees graag meer over jouw / het Zweedse breiwerk....er is een wereld voor mij open gegaan....en dat terwijl mijn overgrootmoeder prachtig kon breien heb ik mij laten vertellen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor je complimenten. Stugknuten is idd een verzamelsite voor allerlei huisjes die je kunt huren in Zweden, let wel op de voorzieningen, niet alle huisjes hebben water, electriciteit, of internet...

      Verwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!