woensdag 9 oktober 2013

Loper uit Zweden af


Vandaag borduurde ik de laatste steekjes aan mijn Zweedse loper. Ik kocht dit pakket van het merk Västgöta, compleet met voorbedrukt linnen en dmc borduurgaren in Zweden vorig jaar zomer, in Ronneby om precies te zijn. Het ontwerp deed me denken aan het typische borduurwerk van de provincie Blekinge (blekingesöm) waar wij waren, al worden daar andere kleuren bij gebruikt.


De motieven zijn geborduurd in steelsteek en in platsteek, ook wel satijnsteek genoemd, en op de foto kun je een klein beetje zien waarom dat zo genoemd wordt, de roze bloem rechts lijkt in twee kleuren, maar dat is puur door de lichtval, doordat de steken per deel wisselen van richting.


Ik weet niet waarom, maar het blijkt elke keer weer onwijs moeilijk dit borduurwerk goed op de foto te krijgen. De kleuren zijn warmer en intenser dan ze op de foto lijken. Grappig detail: 4 van de 6 gebruikte kleuren zitten ook in het frettenborduurwerk.


Zelfs manlief vond het mooi staan op de witte tafel. Zelf ben ik er ook erg blij mee. En heerlijk om weer een project af te hebben.

12 opmerkingen:

 1. Wat is die mooi geworden, Corina. Toen je er pas aan begonnen was leek het me wat somber te worden, maar nu hij zo op tafel ligt (vooral de eerste foto) vind ik hem schitterend met warme sprekende kleuren. Echt een aanwinst in de kamer, en dat je man hem ook mooi vindt is echt een extra pluim :)
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig stuk op die mooie tafel corina.

  Groetjes
  Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een fantastisch gezicht, het staat echt mooi. Alleen is het linnen nog wat gekreukt op het oog en zal het niet eenvoudig zijn om het verder te ontkreuken. Of heb ik het mis?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met al die mooie handwerkstukken die in de loop der jaren al uit jou handen gekomen zijn kan je vermoedelijk wel elk uur van de dag een ander kleedje op tafel leggen en zal er van tijd tot tijd echt wel een bijzitten wat manlief ook mooi vindt;-)
  Mijn complimenten heb je in elk geval,staat mooi op je witte salontafel.

  Fijne dag en lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er prachtig uit,heel apart in deze kleuren, vooral op de witte tafel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel prachtig, je tafelloper! Maar zulk borduurwerk kan ik niet goed en doe ik ook niet graag. Liefst doe ik kruissteek!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een fantastisch zelfgeborduurd vakantie souvenir!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij staat schitterend op je witte tafel! En wat een leuke reminder aan je vakantie... Die Zweden kunnen er wat van hoor!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt er een prachtige loper aan en gelijk een herinnering aan jullie vakantie in Zweden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, hij is af! Fantastisch! Wat is hij mooi geworden, en hij staat schitterend op je witte tafel. Een heerlijke herinnering aan je vakantie, wat wil je nog meer.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!