woensdag 29 december 2021

Nog één fotoblogje dit jaar - een lange...

 

... dus ga er maar even voor zitten. En jawel, we hadden een witte Kerst! Hoe was het bij jullie? Ook frisser begreep ik? Donderdag 16 december was de sneeuw bijna weg, op wat hopen na:

Toch was het nog wel koud en mooi zonnig, de 17e:Prima weer voor een wandeling.En een mooie volle maan:Die maandagavond ging de zon rood onder, en inderdaad de volgende dag lag er een heel klein beetje wittigheid.


En donderdagochtend (vlak voor Kerst) was het dan weer wit:


Er lag genoeg sneeuw dat dochter zich met de stepslee kon vermaken terwijl ik paadjes schepte, toen het even niet meer sneeuwde. (Die kreeg dinsdag voor de Kerst vakantie.)


De vorige sneeuwperiode bleef Molly angstvallig binnen, maar nu kwam ze toch even kijken. Nu Spooky er niet meer is, die altijd zou trouw me overal volgde, had ik dat wel heel erg gemist. 

Even een rondje door de tuin, terwijl het opnieuw begon te sneeuwen. Blijft mooi dat witte spul. 
Hier in Zweden is 'julafton' (Kerstavond) ook al een hele vrije dag waarop kerst uitgebreid gevierd wordt. Dit zijn we dan ook maar gaan doen. Wel geweldig om op te staan met dit:


Na een luxere warme maaltijd als lunch was het tijd voor een boswandelingetje. Het was -8 en wel glad uiteraard, dus een kort rondje was wel genoeg.

De volgende ochtend (kerstochtend) was het -20 maar liefst.


Even een rondje rijden 's middags door het prachtige winterwonderland. Hier de rotonde in Smålandsstenar:Zo prachtig dat spel van schaduw en licht door die laagstaande zon. (Dit was van rond 14.00 uur, dus veel hoger komt de zon nu niet!)


In het wit zijn de rode huisjes op hun mooist.


We vonden een mooi wegje, wat hoger gelegen, en een uitkijkpost over het Kroppsjön. Nou ja, maar goed dat het erbij stond, want het was niet te zien of het een meer was...


Veel te veel foto's, maar het was ook zo mooi....

Zo weer net met zonsondergang thuis.


Zondag ook zo'n koude dag, met zon ook. We kwamen niet verder dan de tuin. De snelstromende beek achter het huis lag zelfs gedeeltelijk dichtgevroren.

Wat horen we toch? Oh, de beek is bijna dicht, we hebben ineens een watervalletje achter het huis!


Wat heeft zich hier afgespeeld, een vogel die een muis ving?Gisteren was het dan wat minder koud, maar ook niet meer zonnig. Wel alle bomen mooi berijpt.Zo'n ritje om boodschappen te doen is geen straf!Vandaag is het grauw en heel langzaam kruipt de temperatuur naar boven 0, met een beetje miezerregen. Voorzichtig lopen, het wordt glad nu. Zo, weer helemaal bij met de foto's.

2 opmerkingen:

 1. Wat een sprookjesachtige beelden Corina, echt
  fantastisch om te zien. Dat missen wij hier wel
  in Nederland, misschien krijgen we nog wel iets
  deze winter maar het wordt steeds minder jammer
  genoeg. Pfff -20 graden is behoorlijk koud hé.

  Fijne jaarwisseling en we zien elkaar volgens jaar
  wel weer verschijnen......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sneeuw, het is prachtig en het blijft altijd geweldig mooi om te zien.
  Ik verlang er elk jaar weer naar, maar ja, wij beleven hier nu warme dagen. Met vandaag en morgen max 14°.
  Ik wens jou en je gezin een fijne jaarwisseling en gezondheid in het nieuwe jaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!