dinsdag 7 december 2021

Dinsdag poppendag

Tja, die Sinterklaas schakelt natuurlijk ook mama in, en ook in de adventskalender komen er poppenkleertjes tevoorschijn, dus hier een outfit voor Lolo (Miss Mini Me Stella) gemaakt van een te klein geworden pyjama van dochter, de broek is gemaakt van dochters mouwen en het shirtje uit de broek, met een stukje van het pyjamajasje op de voorkant. Het patroon van het shirtje is van Pixie Faire, maar dan een beetje aangepast en sluit met klittenband op de rug. Alles met de hand genaaid.


Zo knipte ik de mouwen, naaide de kruisnaad aan elkaar, tunneltje en elastiek aan de bovenkant, en klaar.


Ook voor Sadie (Our Generation Audrey Ann) was er een nieuwe outfit. Een poncho, gemaakt met blokjes van het dekenpatroon van A la Sascha (HIER te vinden). Ik had 'm voor haar getest, maar geen behoefte aan meer dekens, en zo bedacht ik de poncho.


Daaronder draagt ze een broek op dezelfde manier gemaakt als de broek van Lolo, van twee mouwen dus. En het shirt gemaakt uit een shirtje van dochter met het gratis t-shirt patroon van Pixie Faire, maar dan heb ik de mouwen verlengd.


In de kalender vond ze ook nog dit hemdje, die overigens Lolo nu aan heeft en haar ook mooier staat omdat ze andere schouders heeft. En de rok komt binnenkort... ssstt!


Dochter kreeg ook een zelfmaak pakketje voor een poppenjurk, (gevonden bij KnittingRoom, van Vervaco, dus vast in Nederland ook verkrijgbaar onder de naam Dress your Doll, het jurkje staat dan op de stof gedrukt, ze hoeft het alleen maar uit te knippen en de schouder- en zijnaden dicht te naaien) ik ben benieuwd of ze eraan durft te beginnen... Je ziet het ter zijner tijd wel!

Misschien is er wel meer poppennieuws bij:

3 opmerkingen:

  1. Super leuk, Corina, dat zijn toch fantastische cadeautjes! Dat zelfmaaksetje klinkt ook erg goed, ik ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zijn de echte cadeautjes . Lijkt wel of dat tegenwoordig niet echt meer kan. Wat heb ik wat afgebreid mutsen dassen alles gebracht door de goede sint

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk cadeau zo'n zelfmaaksetje! Ik weet niet of er een equivalent in Nederland verkrijgbaar is, ik kon het in ieder geval niet vinden.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!