vrijdag 10 december 2021

Crea 2021 - de Y

 

Weer geen makkelijk deze week... ik kies vandaag voor de Y van Yo-Yo. Het is een techniekje uit de quiltwereld, de simpelste yoyo's zijn rondjes, je knipt een grotere cirkel, rijgt die in een halve centimeter langs de rand en dan trek je die aan. Deze rondjes kun je dan weer op een quilt verwerken. Zoals ik bijvoorbeeld hier heb gedaan:


Nu had ik nog een andere mal liggen, die ik nog niet had uitgeprobeerd. Van Clover in een klavervorm. Dat de Y aan de beurt is, is een perfecte gelegenheid deze eens uit te proberen.


Hier rijg je dus een iets andere vorm, waardoor de yoyo een soort klavervorm krijgt. Nu vond ik dat aan de achterkant haast nog duidelijker te zien dan aan de voorkant... en ik vond 'm erg dik worden, wat 'm minder geschikt maakt om op een quilt te naaien. Maar als los 'ding' of versiering aan iets kan hij zeker leuk zijn.


Ik denk dat ik zelfs nog een extra woordje weet met een y, dus wie weet volgt er volgende week nog wel een blogje. Nu eens kijken wat de anderen gevonden hebben met deze letter...

Blogs die meedoen aan Crea 2021:

11 opmerkingen:

 1. Apart, dit heb ik nog niet eerder gezien. Maar ja, ik weet dan ook weinig van quilten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar had ik niet aan gedacht! Terwijl ik ze echt wel eens heb gemaakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yoyo ook als speelgoed maar misschien moet je dan jojo schrijven. T blijft een lastige letter. Als ik die klaver yoyo zo zie vraag ik me af of je de stof ook tussen de blaadjes moet inknippen? Of per blad en lapje er omheen frunniken....(lijkt me hoe dan ook lastig)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. als speelgoed zou ik idd jojo schrijven. Nee, ik heb het niet ingeknipt, dan krijg je rafels. Het werkt door alleen maar te rijgen op de aangegeven plekken en dan strak aantrekken als de vorm eraf is. Best gek, maar het lukt wel.

   Verwijderen
 4. Van deze techniek had ik nog nooit gehoord, maar dat is niet zo gek omdat ik nooit quilt. Je kunt er wel mooie figuren mee maken. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, die klaver yoyo. Weer eens wat anders dan een rondje. Zelf heb ik ook een hartjes yoyo van Clover, die is ook heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk Y woord! Hier en daar zag ik al eens zo'n roosje (zoals ik het dan noemde) op quilten. Fijn dat ik nu de juiste naam weet voor dit prachtige quiltonderdeel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha wat een leuk woord en iets waar ik nog nooit
  tegen ben gekomen. Grappig zo'n mooie bloem op
  quiltwerk te gebruiken. Zo zie je maar weer steeds
  leer je er weer wat bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kijk zo leer je ook elke keer nog wat bij, ik kende de Yoyo echt niet :) Benieuwd naar je andere Y
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig die YoYo's, had ze al eens meer gezien, maar wist niet dat ze zo heten. De klaver yoyo is zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Weer wat geleerd, ik kende de YoYo ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!