maandag 20 december 2021

Versieren voor Kerst


Het schiet al op naar Kerst, afgelopen week hebben we een kerstboompje achter uit de tuin gezaagd. Het is wel niet moeders mooiste, en de grond was te hard bevroren om 'm uit te graven, maar het dooide afgelopen week, dus de sneeuw was er af. Hij mocht een nachtje uitdruppen onder het afdak en nu staat hij binnen. Vol met versieringen die zijn gekregen, gemaakt en ooit gekocht. Een lekker allegaartje, maar we zijn er tevreden mee.


Voor wie het leuk vindt, kan ik nog wel wat meer laten zien. Kerst is met Midsommar het grootste feest in Zweden, en versieren wordt hier veel gedaan. Ik kwam wat traag op gang dit jaar, maar toch op tijd alles klaar gekregen. Hier is het ook gebruikelijk dat de gordijnen gewisseld worden (nu heeft iedereen hier van die buizen en gordijnen met tunnels/lussen, dus dat wisselt ook makkelijker/goedkoper).


Ook in de keuken, dit was een coupon (kennelijk worden die gordijntjes aan de meter verkocht), precies groot genoeg voor het keukenraam, een zoompje leggen en klaar.


Rond de tv ook wat sfeer gemaakt.


En natuurlijk bij/in de haard (die we niet gebruiken).Met dochter aan de knutsel geweest, dat kijkhuisje was een pakket, en de verpakking werd dan gelijk de wanden. Heel slim. Hij moet nog een dak en zo, dus we zijn nog niet helemaal klaar. Wordt vervolgd. Ze heeft nu snel vakantie, vandaag nog naar school en dan morgen tot 9.30 en dan heeft ze vakantie.Ook vanaf buiten moet het er gezellig uitzien. Intussen is de sneeuw overigens zo goed als weg, op wat van die bulten na. Men zegt dat we morgen en overmorgen weer een beetje sneeuw krijgen en dat het de 24e gaat sneeuwen... Voor het eerst in jaren een witte Kerst.


Hier zijn de restricties aangescherpt, bij jullie zelfs een hele lockdown, heel veel sterkte allemaal en hopelijk kunnen jullie toch nog een beetje genieten van de aanloop naar Kerst.

5 opmerkingen:

 1. Dat ziet er gezellig uit. Fijne feestdagen gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellige hoekjes heb je gemaakt. Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een sfeervolle Kerstdecoraties Corina, overal
  lieve kleine lichtpuntjes in deze donkere tijden.

  BeantwoordenVerwijderen

 4. Wat is het heerlijk kersterig bij jullie. En ook nog sneeuw, ik ben wel een beetje jaloers.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!