woensdag 23 maart 2022

Klackmatta week 8

 

Ik had een paar dierenkopjes getekend vorige week, en twee daarvan heb ik intussen uitgewerkt in vilt. Het hartje is in Hallandsöm en komt uit onderstaand boek:


Van de week kwam de postbode aan de deur met een pakket met een heel mooi boek (en nog moois voor de tuin en wat lekkers). Dat was vast voor m'n verjaardag (vandaag wordt ik 42).


Extra leuk was dat daar ook een hoofdstuk over naaldkant in staat, en dan ook hoe je die steken op stof kunt maken, als onderdeel van je borduurwerk. Dat moest ik natuurlijk even uitproberen, met een dikkere draad dan ik normaal zou gebruiken, gewoon even voor de techniek.


Dus vandaag vier 'hakjes' erbij. En ik wilde graag beginnen met vastzetten. Een doorsnee van 43 cm leek me goed voor op m'n stoel, dus veel gemeten en het hele eerste rondje uitgelegd om uit te komen op 43. Spelden erin en vastnaaien. Deze heb ik vrij laag vastgenaaid, vooral zodat ze dan mooi aan de rand van de stof liggen. De volgende rijen ga ik gewoon aan de bovenkant van de 'hakjes' vastzetten.


Halverwege maakte ik een foto, zodat je kunt zien hoe ik het deed. Ik kon het niet laten de overige ook even uit te leggen, uiteraard gaan die nog niet vast. Ik heb er al weer een paar vormpjes bij geknipt, maar dat moeten er nog een paar meer worden. 

Kennelijk was ik in het begin niet erg duidelijk met uitleggen wat de bedoeling was, intussen zijn er meer die doorkrijgen wat ik aan het maken ben en interesse hebben. Voel je welkom om nog aan te haken. HIER vind je alle eerdere berichtjes terug, incluis het eerste berichtjes met links naar een Pinterest pagina met inspiratie en een patroon en en zo. En wil je erbij staan als link of wil je dat ik je foto laat zien, laat het me dan even weten!

Hier in elk geval de link naar zus Willeke, benieuwd of het haar gelukt is met een update, ze is zo druk met werken en zo.


4 opmerkingen:

  1. Opnieuw een paar mooie nieuwe figuurtjes erbij!
    Wat een heerlijk boek heb je gekregen en wat leuk dat je er meteen iets uit kon gebruiken.
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd !!!! en weer nieuwe figuurtjes erbij ziet er heel bijzonder mooi uit

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd met je verjaardag.
    Wij zijn van hetzelfde bouwjaar, ik ben in april jarig.
    En je hakjes zien er mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!