zaterdag 29 december 2012

Tischband Tat Along


Begin dit jaar ging op het blog Umi&Tsuru de Tischband Tat Along van start, ik vond het een erg mooi patroon en al snel deed ik mee. Het patroon is van oorsprong Duits, van Ruth Scharf, alleen zijn de bloemen een beetje anders dan het origineel. Ik heb ze gemaakt met de naald, en 3 kleuren Lizbeth 20.

Wel heel bewerkelijk, dus daar ging best wat tijd mee heen. Al snel bedacht ik om de motieven niet met de bladpunten aan elkaar te zetten, waardoor je tussen de bladeren twee bloemen naast elkaar zou krijgen. Ik heb ze een kwartslag gedraaid en met een bloem aan elkaar gezet zoals je ziet. Eerst wilde ik nog heel optimistisch 3 herhalingen doen, maar geen idee wat ik dan met dat stookje kant zou doen...

En toen ik er gisteren mee bezig was, bedacht ik ineens dat het ook zo kan:


En zo zou het heel goed leuk kunnen staan op een kussenovertrek, en hoeft er ook niet meer bij, zijn deze twee herhalingen genoeg. Dat betekent nog weer een project af op het randje van 2012! Wellicht komt ie in het nieuwe jaar nog voorbij als ie z'n definitieve bestemming heeft gekregen.

8 opmerkingen:

 1. Erg mooi om te zien zeg. Zal inderdaad een heel werk geweest zijn. Ben benieuwd hoe het kussen word..............gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gorgeous! The colors you're using are rich and beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig, Corina, ik ben benieuwd naar je kussenuitvoering, want daar zal je ook nog wel even over puzzelen, welke stof, welke kleur te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, dat is mooi! Wel een heel werk om te maken. Ik ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. De kleuren zijn prachtig.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. This so so sweet, love the colors wonder how hard it is to make it?

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!