vrijdag 14 december 2012

HZG 174: Halssieraad en armband


Direct na het vorige artikel in HZG (Handwerken Zonder Grenzen) kreeg ik de vraag of ik bij een gehaakte top een sieradenset wilde ontwerpen dat wel behoorlijk aanwezig mocht zijn. Ik heb de eerste proefversie hier wel laten zien, maar daar was ik zelf niet helemaal tevreden over. Het goede heb ik eruit behouden en wat me niet beviel aangepast - en dat is dit geworden.


Het halssieraad heeft een verstelbare sluiting en is asymetrisch van vorm. Het is gemaakt met behoorlijk dik garen eigenlijk, Anchor Ariste en een frivoliténaald. Ja, je zou het misschien niet zeggen, maar ook dit is frivolité!


En dit is dan de bijpassende brede (zoals gevraagd) armband. De armband is trouwens wel symmetrisch en van hetzelfde garen gemaakt als het halssieraad.


Hij sluit met knoopjes. En als hij recht ligt, ziet het er zo uit:


Het was best aanpoten, want het moest op tijd af zodat het naar de fotograaf kon. Voor het artikel zelf zijn uiteindelijk mijn eigen foto's gebruikt, maar op de cover van het blad zie je (als je het weet) mijn set gedragen door een model, met een gehaakte top en een rok genaaid van taftzijde. Van de hele outfit vind je de beschijving/patronen in de nieuwe HZG 174!


(Je kunt er nog op klikken voor een wat grotere afbeelding.) Het blijft leuk m'n werk terug te zien in gedrukte vorm. En intussen heb ik ook al een andere kleur met kralen bij elkaar gezocht, om dit ontwerp ook eens anders te maken...Vandaag verscheen HZG 174, dus vandaar dat ik het nu dan mag laten zien! (Best lastig hoor, als je zo fanatiek met een ontwerp bezig bent het dan ook nog geheim houden...)

7 opmerkingen:

 1. Superleuk dat het ook nog op de voorpagina staat afgebeeld. Het is een prachtige set geworden. Mooie reportage ook. Lijkt me heel spannend, want tot het blad uitkomt duurt natuurlijk wel even. Nu hoef ik niet te raden wat jij draagt met de feestdagen.
  Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Corina wat is het toch geweldig dat je je werk steeds in het blad mag zetten. Je hebt het prachtig gemaakt en ik vind het heel erg knap
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd met je succes! Het is je weer gelukt een heel origineel sieraad te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik heb me in de HZG zitten verlekkeren aan dat moois dat jij ontworpen hebt. Geweldig! Ga vooral door met ontwerpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Well what an honour. The necklace and bracelet look great. A very clever design.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. OOooohh wat heb jij PRACHTIGE♥ sieraden♥ gemaakt zo MOOIIII♥ echt heel apart♥ om te zien maar ook om te dragen..♥;)
  Lieve♥ warme Goetjes Gaby...♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, wat weer mooi en wat ontzettend leuk om zo mee te werken aan HZG.

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!