vrijdag 21 december 2012

Winterquiltje


Het pakketje kocht ik vorig jaar tijdens de handwerkbeurs in Arnhem, en toen ben ik er ook eigenlijk gelijk aan begonnen. Het was een patroon van Galerie de Ganzerik, waar dan een setje stofjes voor de achtergrond bij hoorde en je kon een setje kleurtjes kiezen. Zelf had ik nog wat groen en bruin, en dat heb ik ook gebruikt.


Ik kreeg het toen alleen niet meer af voor het eind van de winter. Geïnspireerd door de houten lijst van het origineel bedacht ik (en gelukkig vond ik) het stofje voor de rand, en wilde ik ook die 45 graden hoeken. Dat kostte wel wat hoofdbrekens om het netjes te krijgen, maar volgens mij is het wel geslaagd. Het quiltje bestaat voornamelijk uit de grover geweven Japanse stofjes. En hier en daar heb ik het ontwerp ietsje veranderd.


De dakjes van de voorste setjes huizen maakte ik van vilt, zodat dat sneeuwlaagje er echt bovenop ligt. Voor de huisjes van verder af vond ik dat weer minder, het setje rechtsboven heeft sneeuw van zijdekatoen, en links geborduurde sneeuw. Het geheel is doorgequilt niet met rijgsteekjes, maar met geborduurde sterretjes als sneeuwvlokjes en hiervoor gebruikte ik een viscose draad (Madeira decor) vanwege de glans.


Een quilt die ik ergens op internet tegen kwam, inspireerde tot het maken van de lusjes aan de onderkant, zo kan ik er met Kerst kerstdecoraties aan hangen, en de rest van de winter iets winters. Toch fijn dat het nu echt af is, en dat nog wel vóór de Kerstdagen!


7 opmerkingen:

 1. Het is echt een hele mooie quilt. Leuk bedacht dat vilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een erg mooi winterquiltje. Door de randstof lijkt het net echt ingelijst. Leuk met die lussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supermooi winterquiltje heb je gemaakt, met hele mooie kleuren! De lusjes onderaan zijn ook een heel tof idee! Proficiat, echt geslaagd!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is enig en lekker origineel, leuke eigen inbreng!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is erg leuk geworden zeg...........gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vanuit Zweden, wensen wij jou en je familie hele fijne kerstdagen toe, en een heel gelukkig 2013 met veel liefde geluk, en vooral gezondheid, en veel handwerkplezier, volgend jaar dat we samen mogen delen
  Liefs Joke en Angus

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben er helemaal weg van. Prachtig is dit!!
  Mooi om te zien hoe het eindresultaat geworden is! Goed bedacht het sneeuwvilt!

  groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!