donderdag 6 december 2012

LOKK Kantmarkt 2012


Vandaag ben ik met mijn moeder naar de LOKK Kantmarkt geweest in Maarn. Oh, wat is dat toch elke keer weer de moeite waard. Elke keer denk ik dat ik wel weet wat ik kan verwachten, en elk jaar blijkt het toch weer zoveel mooier dan ik dacht.

We zouden eerst morgen pas gaan, maar vanwege de sneeuwvoorspelling hebben we dat een dag vervroegd. Ik was dus zeer verbaasd vanmorgen deze witte wereld aan te treffen:


Wow, wat een verrassing! Gelukkig ben ik dol op sneeuw en neem het gedoe erdoor dan maar voor lief. Dus op m'n gemakje de auto uitgegraven, de kippen verzorgd, nog wat fotootjes gemaakt, en Filos wilde wel fotomodel zijn vanmorgen:


Het ijs op het vijvertonnetje is in elk geval al sterk genoeg voor een katje. Enne... niet alleen ik had er nog niet helemaal op gerekend, de goudsbloemen ook niet, kijk maar:


Goed, rond 10.15 uur waren we dan zonder glijpartijen in Maarn, die kant uit lag trouwens toch al minder sneeuw dan hier. Het was al gezellig druk, heel erg veel moois te zien. We hebben eerst maar een rondje gekeken, en daarna past beslist wat we wilden kopen. De bovenste foto heb ik gemaakt in de stand van Barbara's Stick + Klöppelstube, net als de foto hieronder:Ik was nogal ondersteboven van die bloemensjaal van handgeverfd zijden garen. Verrast ontdekte ik dat ik voldoende techniek beheers om zoiets te maken! Ze verkocht ook prachtige pakketjes om vlinders te maken. Het was maar goed dat ik niet erg veel geld in de portemonnee had en je bijna nergens kon pinnen... Voor de rest vergat ik natuurlijk weer foto's te maken, en het werd ook steeds drukker, dus op een gegeven moment kon je haast nergens meer bij.

Maar ik ging natuurlijk niet met lege handen naar huis. Bij Hanke Hofstra (Heikina de Ruijter) kocht ik die langwerpige klossen garen, gemerceriseerde katoen 20/3 van Saba Colours. In Tiel kocht ik dit najaar 1 klos om te proberen, en het viel me niet tegen, dus nu wat meer kleurtjes. De andere garens komen uit diverse bakken afgeprijsde garentjes. De bovenste strengetjes linnen garen blijken Zweeds, dat vond ik dan wel weer grappig, al kwam ik er thuis pas achter. Ik heb nu wel gelet op andere garens dan ik normaal gebruik, omdat voor kantklossen er veel minder eisen gesteld worden aan het garen dan voor frivolité, vandaar het linnen, rayon, wolmix... 


Eenmaal thuis bleek de zon z'n werk goed gedaan te hebben en was de sneeuw al een heel stuk minder.


Nu genieten van een middag thuis bij daglicht, bij zon zelfs, kijken wat we gaan doen. Inspiratie genoeg om te kantklossen in elk geval, dus wie weet ...

3 opmerkingen:

 1. mooie voorraad heb je en die sjaal wat is die prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou jammer geweest zijn als je dit had moeten missen, het ziet er prachtig uit.
  Mooie nieuwe voorraad, jij kunt vooruit. Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kantmarkt, ik kan me voorstellen dat je borrelt van de inspiratie.
  Wat ziet je tuin er in winterse toestand mooi uit, leuk dat Filos even voor model wilde spelen, is hij al op zoek naar zijn schaatsjes, zo'n mooi vijvertje vraagt natuurlijk om de nodige rondjes.
  Je hebt mooie aankopen gedaan, ik verheug me al op de foto's van de mooie werkstukken die je daar van gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!