dinsdag 18 december 2012

Nog een kerstbal


Zo op de foto zie je het misschien niet, maar ik heb Sinterklaas z'n zin maar gegeven en een grotere versie van het kerstbalrokje gemaakt. Deze bal is heeft een doorsnee van 9 cm en om het passend te krijgen heb ik haakkatoen 20 gebruikt (Eng van het Noorse merk Gjestal, een bolletje garen dat ik uit Zweden meebracht). En in plaats van 12 patroonherhalingen heb ik er 15 gedaan, al zou iets minder wellicht ook wel gepast hebben. Ook heb ik de laatste ronde aangepast om wat meer lengte te krijgen en om uit te komen met de kralen die ik tot mijn beschikking had (dank je wel Willeke!)


Even ter vergelijking het nieuwste rokje met het rokje uit HZG 173 - dat scheelt dus wel een paar maatjes...


Het was wel heel leuk om te maken, het garen was heel zacht, wat prettig werkte. Alleen ging er iets mis wat mij nog niet eerder is gebeurd, ik trok met de haaknaald een picot stuk... Gelukkig heb ik het op kunnen lossen zonder opnieuw te hoeven beginnen. Toen ik bezig was, en wellicht ook doordat ik terugdacht aan de wolwinkel in Karlshamn waar ik het garen kocht, vond ik het iets scandinavisch hebben, en dat inspireerde mij weer tot iets wat ik nog niet echt eerder heb gedaan.


Dit jaar is het hele keukenraam versierd voor Kerst met veel wit, en een vleugje rood en ietsjepietsje blauw. Ik had iets meer rood gewild nog, maar ik bleek geen geschikt lint te hebben in de voorraad. Nou ja, wie weet kom ik nog ergens een rolletje tegen en komt er nog een keer een update foto.

7 opmerkingen:

 1. Echt mooi, gemaakt................gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het zo'n mooi extraatje om de kerstballen heen. Het patroon in de HZG, is dat met spoeltjes of met een naald? Ik wil hem bestellen, maar ik werk alleen met spoeltjes, en jij meestal met de naald toch?
  Leuk, je keukenraam in kerstsfeer.
  Groetjes,
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou...ik heb even bijgelezen op je blog...super, wat heb jij leuke eigengemaakte kerstversieringen...
  Die moet je allemaal goed bewaren hoor, daar zijn geen tweeden van!!!

  En ja...die zgn. zpagettieband, verkopen ze ook bij de Action, alleen in vreselijke kleuren..die eigenlijk niemand wil...deze taupe was de fatsoenlijkste...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aha, daar had je de kralen voor nodig, hou de sint heeft het goed gekeurd hoor!

  Groetjes
  Willeke

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!